Llit ons weekmenu
uilen wij eten t
CORRESPONDENTIE
Vitamine F- de groote ontdekking
op het gebied van huidverzorging
35 cent per tube
29
Boven de 62 st., die we dan weer op de
naald kobben, breien we nu 10 naalden
zonder minderen, waarna we aan het
begin van de volgende teruggaande
naald 7 st. afkanten en aan het begin
van iedere volgende teruggaande naald
1 st., tot we nog 28 st. overhebben. Daar
na breien we aan het begin van iedere
volgende naald 2 st. te zamon, tot we
nog 12 st. op de naald hebben en breien
we boven deze 12 st. 22 naalden zonder
minderen. Aan het begin van iedere dan
volgende naald breien we 2 st. te
zamen, tot we nog 2 st. overhebben,
waarna we nog 2 naalden breien en ton
slotte afkanten. We naaien de schou
ders aan elkaar en haken langs den gc-
lieelen omtrek, evenals langs do arms
gaten éón toer vasten.
Aan de beide uiteinden bevestigen
we de bandjes, waarna we eventueel
midden op het voorpand hot katoenen
lapje (ong. 5-6 cm2) naaien (zie foto);
aan dit lapje kunnen de luiers vastge
speld worden.
BRUINE-BOONENSOEP MET
GROENTEN
(4 PERSONEN)
1 liter boonenwater, 2 pond gaar-
gekookte bruine boonen, 250 gram
soepgroenten, 20 gram boter, zout, een
scheutje bouillonaroma.
Wrijf de boonen door een zeef en ver
meng de puree met het kookwater.
Maak de groenten schoon en snipper ze
fijn, smelt de boter, laat. de groenten
zachtjes ongeveer 10 minuten fruiten.
Voeg het boonenwater er bij en laat de
soep ongeveer y2 uur koken. Maak ze
met wat bouillonaroma en zout op
smaak.
GEHAKT VAN HAVERMOUT
(4 PERSONEN)
100 gram havermout, 1 x/2 dl water,
11/2 dl melk, 1 ui, 1 eetlepel fijnge
hakte peterselie, 1 eetlepel tomaten
puree, bloem, zout, peper, wat bouillon
aroma, paneermeel, boter of vet om te
bakken.
Week de havermout in het water
met de melk, gedurende ongeveer y2
uur. Voeg er dan den gesnipperden ui.
de fijngehakte peterselie, de tomaten
puree en zooveel bloem bij, tot een
smeuige massa is verkregen. Maak
de massa op smaak met zout, peper eri
bouillonaroma. Vorm van het mengsel
kleine balletjes, rol ze door paneermeel
en bak ze in de heete boter of het vet
bruin en gaar.
BROODSAUS
25 gram boter, 2 uien, */4 liter melk,
1/t liter water, 100 gram broodkruim,
zout.
Smelt de boter, voeg er de gewassehen
en gesnipperde uien bij en laat ze goud
geel fruiten. Giet er dan de melk en het
water bij en voeg er het broodkruim
aan toe. Laat de saus, onder af en toe
roeren om aanbranden te voorkomen,
ongeveer 20 minuten zachtjes koken,
maak ze met zout op smaak.
GESMOORDE RIJST MET UIEN
(4 PERSONEN)
450 gram rijst, 1 V2 pond uien, 35
gram boter, zout, péper, wat kruid -
nagelgruis, een mospuntje kerrie.
Wasch de rijst en week ze een nacht
in ruim water. Smelt de boter; voeg er de
gesnipperde uien, het kruid nagelgruis
en de kerrie bij en laat de snippers
goudgeel fruiten. Voeg er dan de rijst
en het weekwater bij, strooi er zout en
peper op en laat de massa op een zacht
vuur gaar en droog koken.
GRUTJES MET VRUCHTEN
SAPSAUS
(4 PERSONEN)
3/4 liter water, 75 gram grutjes, 50
gram suiker.
Voor de saus: 1/t liter water, */4 liter
bessen- of ander vruchtensap, 35 gram
suiker, stukje pijpkaneel, wat aardap-
pelsago.
Breng het water met de suiker aan de
kook, strooi er onder roeren de grutjes
door en laat de massa ongeveer 10 mi
nuten koken. Giet de grutjespap in een
diep bord en laat ze afkoelen. Snijd de
grutjes in punten en leg ze op een scho
tel. Giet er de vruchtensapsaus over.
Breng hiervoor het water met het vruch
tensap, de suiker en het stukje pijpka
neel aan de kook, maak de aardappel-
sago aan met een scheutje koud water
en giet het papje onder roeren bij de
vloeistof, laat de saus oven doorkoken
en neem ze van liet vuur. Laat ze onder
af en toe roeren afkoelen.
t Zt
Zondag;
Maandag:
Dinsdag;
Woensdag:
Donderdag
Vrijdag:
Zaterdag
Kalfspoulet.
Spinazie.
Aardappelen.
Custard.
Spinaziesoep.
Gesmoorde rijst met
uien.
Gehakt van havermout
met broodsaus.
Andijvie.
Aardappelen.
Grutjes met vruchten
sapsaus.
Groenteragoüt met
gort.
Gebakken beschuit.
Gevulde bieten.
Aardappelen.
Lammetjespap.
Bruine-boonensoep
met groenten.
Drie in de pan.
Gebakken kaas.
Sla.
Aardappelen.
Maïzena vla.
Mevr. M. M. te Dordrecht. Droge
rijst kookt men als volgt: wasch de
rijst in een zeef tot het water, dat er af
komt, geheel helder is. Reken op ieder
kopje rijst 1 y2 kopje water, breng rijst
en water met wat zout aan do kook op
een fel vuur en temper het vuur, zoo-
dra het eerste stoomwolkje zichtbaar
is, zoodanig, dat er geen stoom meer ont
snappen kan.
Laat de rijst nu nog 10 minuten op
de getemperde warmtebron staan en
plaats de pan vervolgens boven op het
omgekeerde deksel van een pan met
soep of aardappelen b.v. of zet de pan
op een zacht vuurtje, waarop een asbest
plaatje is gelegd. De rijst zal na pl.m.
y2 uur gaar en mooi droog zijn, terwijl
u beslist geen last van een aangezette
pan zult. hebben.
Mej. L. te Amsterdam. De ijsvlekken
in de tafzijden jurk neemt u voorzichtig
af met een doekje met tetra. Blijft er
daarna nog een vlek over, verwijder
deze dan met wat alcohol.
De wijnvlek kunt u eveneens met
wat alcohol verwijderen. Wees voorzich
tig, dat er geen kringen in het goed
achterblijven.
Het tegenwoordig vet-arm voedsel belemmert de vorming van vita
mine Fen zonder vitamine F verflenst de huid. Dat beginr met
brosse nagels en doffe haren en het eindigt met een vervaalde huid.
Vul toch tijdig dat vitamine-tekort aan. Dobbelman's vitamine F-
crêmes bevatten 2000 eenheden vitamine F per tube! In recordtijd
een gezonde, egale, veerkrachtige huid
VITAMINE J" CRÈMES
COLD CRÈME
VANISHING CRÈME
Vitamine b' kan hier
alleen helpen
Vreemd - mijn teint
gaat achteruit
EN HET
HIELP.
Weer zoo'n goed d|sbELM^N-product!