tffs 21 onwïuhicht em
ywüdiq-hebirr'
Uil
ons menu
Zwitsal..
Uw nieuwe toiletpoeder
Wat zullen wij eten
CORRESPONDENTIE
Qülerniaiuv
^AFmmjd£-
29
KOUDE PIKANTE TOMATEN
SOEP
(4 PERSONEN)
11/2 liter water, 3 bouillonblokjes, 2
laurierbladen, stukje Spaansclie peper,
1 ui, 1 pond tomaten of 3 eetlepels
tomatenpuree, 35 gram sago, een scheut
je melk, een mespuntje paprika.
Breng liet water met de verschillende
kruiden en de tomaten of de tomaten
puree aan de kook. Laat. de soep zachtjes
trekken gedurende ongeveer i/2 UUT
drie kwartier. Zeef do soep vervolgens.
Breng de soep opnieuw aan de kook
en strooi er do sago door. laat de soep
doorkoken tot do sago gaar en door
schijnend is. Laat de soep vervolgens
afkoelen en voeg er voor het presori-
teeren do paprika bij, die met een
scheutje melk is aangeroerd.
RUSTBALLETJES
(4 PERSONEN)
200 gram gekookte rijst, boter of vet,
1 eetlepel tomatenpuree, zout, peper,
1 ui, 1 worteltje, 1 preitje, een scheutje
melk, bloem, paneermeel.
Smelt een klontje boter en laat daarin
de tomatenpuree, het gesnipperd uitje,
worteltje en preitje zachtjes fruiten.
Voeg dit mengsel bij do rijst, maak
de massa met zout en peper op smaak,
(.liet er vervolgens wat melk bij en
maak de massa met bloem smeuig.
Rol er kleine balletjes van, rol ze door
paneermeel en bak ze in boter of vet
bruin en gaar.
GESMOORDE SPINAZIE MET
KAAS
(4 PERSONEN)
11/2 kg spinazie, 25 gram bot.or, zout,
75 gram geraspte kaas, wat beschuit-
of broodkruim.
Wasch de spinazie zorgvuldig en laat
de groente vervolgens op een vergiet
geheel droog uitlekken. Smelt vervol
gens de boter, voeg de spinazie er bij
en laat de groente gaar koken. Voeg
er vervolgens de beschuitkruim aan
toe om het losgelaten vocht te binden.
Strooi er de geraspte kaas door, laat
de spinazie nog even goed warm worden
en presenteer de groente daarna direct.
GEMENGDE SLA
(4 PERSONEN)
1 kropje sla, 1 komkommer, 2 toma
ten, 1 preitje, bosje radijs, wat
sterkers, zout, peper, mosterd, 2 eet
lepels slaolie, 4 eetlepels azijn.
Maak de sla goed „schoen en wascli
ze in ruim water, sla ze goed.droog,
snijd de komkommer en tomaten in
dunne plakjes, snipper het preitje, maak
de radijsjes en de sterkers zorgvuldig
schoon. Vermeng de verschillende groen
ten met elkaar. Giet de olie met den
azijn in een slabak, voeg er zout, peper
en mosterd bij en roer het sausje goed
door elkaar. Schep er het groenten-
mengsel door en laat de sla een tijdje
staan om de smaken goed door te laten
trekken. Garneer de sla desverkiezeudt-
met plakjes hardgekookt ei.
SAGOPUDDING MET
VRUCHTEN
(4 PERSONEN)
1 liter melk, een snufje zout, SO gram
sago, 80 gram suiker, rabarber- of aard-
beiencompote.
Breng de melk met het zout en de
suiker aan de kook. Strooi de sago
door de kokende melk en laat de massa
koken tot, de sago doorschijnend is.
Giet den pudding in een met koud
water omgespoelden vorm en laat de
massa koud en stijf worden. Stort den
pudding op een schotel en garneer hem
met vruchtencompote.
w
Iets beters kunt U voor de verzorging van
Uw huid niet koopen ZWITSAL-poeder is
geneeskrachtig, ze maakt Uw huid
jong en fluweelig. Gebruik deze poeder
het wasschen overmatige transpiratie
wordt erdoor opgeheven en de frissche,
erkoelende werking duurt den heelen dag
In ovale bussen: 50 en 75 ets
Bij
apothekers
en drogisten
Zoming: Baklapjes.
Worteltjes.
Aardappelen.
Sagopudding met
vruchten.
Maandag: Koude tomatensoep.
Spinazie met kaas.
Macaroni.
Di listingItijstballetjcs.
Gemengde sla.
Aardappelen.
Custard.
Woensdag: Bmine-hoonensoep.
Wentelteefjes.
Donderdag: Groenteragout mot
griésmeelplakke.n.
Haagselio bluf {van
imitatie-eiwit).
Vrijdag: Preisoep.
Havermoutlapjes.
Andijvie.
Aardappelen.
Zuringsta mppot.
Hangop.
Zaterdag
Mevr. K. v. D. te D. Schouwen. Wij
raden n aan, de eleetrische plaat in te
schakelen op stand vier en de cake dan
ongeveer tien minuten op volle warmte
te laten staan, daarna schakelt u terug-
op stand 1 en laat de cake op dezen
stand gaar worden.
Mcj. B. J. te Tilburg. Tricot-goed
moet u over het algemeen niet hangend
laten drogen, het rekt uit en verandert
van model. Weekt en wasclit u den
jumper eens in ecu lauw sopje, spoelt 11
daarna in lauw water en drukt u het
goed tusschen doeken uit. Vóór het
wasschen neemt u do maat; zoodra hel
goed tusschen doeken is droogged'rukt,
legt u het op een tafel of plank, die met
een doek gedekt is en brengt het. goed
op de juiste maat. Is bet iets gekrompen,
dan rekt u het uit, in het, t.egenoverge
stelde geval duwt u de steken in elkaar.
Mej. M.S. te Amsterdam en mevr. T.
te Zuilen. Als voorbeeld plaatsen wij hier
liet bereiden van raharherjam4 pond
rabarber, 3 pond suiker.
Neem voor de rabarber het liefst
dunne stelen met roode schil. Snijd deze-
in stukjes en wasch ze. Laat. ze goed op
een vergiet uit lekken en breng ze daarna
in een goed geëmailleerde pan met
deksel aan de kook. Neem vervolgens
het deksel van de pan en laat do massa
tol pijn. 8/s vau '1° oorspronkelijke
hoeveelheid inkoken. Voeg er dan de
suiker bij en laat de jam nu nog zoolang
inkoken, tot eonige druppels er van.
die op een koud schoteltje worden ge
daan, niet meer uitvloeien. Vul er on
middellijk goed schoongemaakte jam
potjes mee en sluit deze met een
schroefdeksel of vochtig perkament-
papier af.
Om de jam langer tegen bederf te
bewaren, kan men er een in alcohol
gedrenkt papiert je op leggen of er-een
laagje suiker op strooien.
is hef handig, wan-
neerU eigen voorraad
heeft. Deze is heel
eenvoudig te vormen,
want inGarantol blij
ven eieren langer dan
een jaar goed. Garan-
tol is gemakkelijk en
goedkoop.
en wal van belang is: zonder eenig bezwaar
kunnen eieren eruit genomen of bijgelegd worder
Verkoop-adressen worden gaarne verstrekt door
B. Meindersma, Den Haag, Westerbaenstraat 150/58
STERK
ELASTISCH
KLEURECHT
Lot op hot
handelsmerk:
Het s c h a a k h o r d