tffs 21 onwïuhicht em ywüdiq-hebirr' Uil ons menu Zwitsal.. Uw nieuwe toiletpoeder Wat zullen wij eten CORRESPONDENTIE Qülerniaiuv ^AFmmjd£- 29 KOUDE PIKANTE TOMATEN SOEP (4 PERSONEN) 11/2 liter water, 3 bouillonblokjes, 2 laurierbladen, stukje Spaansclie peper, 1 ui, 1 pond tomaten of 3 eetlepels tomatenpuree, 35 gram sago, een scheut je melk, een mespuntje paprika. Breng liet water met de verschillende kruiden en de tomaten of de tomaten puree aan de kook. Laat. de soep zachtjes trekken gedurende ongeveer i/2 UUT drie kwartier. Zeef do soep vervolgens. Breng de soep opnieuw aan de kook en strooi er do sago door. laat de soep doorkoken tot do sago gaar en door schijnend is. Laat de soep vervolgens afkoelen en voeg er voor het presori- teeren do paprika bij, die met een scheutje melk is aangeroerd. RUSTBALLETJES (4 PERSONEN) 200 gram gekookte rijst, boter of vet, 1 eetlepel tomatenpuree, zout, peper, 1 ui, 1 worteltje, 1 preitje, een scheutje melk, bloem, paneermeel. Smelt een klontje boter en laat daarin de tomatenpuree, het gesnipperd uitje, worteltje en preitje zachtjes fruiten. Voeg dit mengsel bij do rijst, maak de massa met zout en peper op smaak, (.liet er vervolgens wat melk bij en maak de massa met bloem smeuig. Rol er kleine balletjes van, rol ze door paneermeel en bak ze in boter of vet bruin en gaar. GESMOORDE SPINAZIE MET KAAS (4 PERSONEN) 11/2 kg spinazie, 25 gram bot.or, zout, 75 gram geraspte kaas, wat beschuit- of broodkruim. Wasch de spinazie zorgvuldig en laat de groente vervolgens op een vergiet geheel droog uitlekken. Smelt vervol gens de boter, voeg de spinazie er bij en laat de groente gaar koken. Voeg er vervolgens de beschuitkruim aan toe om het losgelaten vocht te binden. Strooi er de geraspte kaas door, laat de spinazie nog even goed warm worden en presenteer de groente daarna direct. GEMENGDE SLA (4 PERSONEN) 1 kropje sla, 1 komkommer, 2 toma ten, 1 preitje, bosje radijs, wat sterkers, zout, peper, mosterd, 2 eet lepels slaolie, 4 eetlepels azijn. Maak de sla goed „schoen en wascli ze in ruim water, sla ze goed.droog, snijd de komkommer en tomaten in dunne plakjes, snipper het preitje, maak de radijsjes en de sterkers zorgvuldig schoon. Vermeng de verschillende groen ten met elkaar. Giet de olie met den azijn in een slabak, voeg er zout, peper en mosterd bij en roer het sausje goed door elkaar. Schep er het groenten- mengsel door en laat de sla een tijdje staan om de smaken goed door te laten trekken. Garneer de sla desverkiezeudt- met plakjes hardgekookt ei. SAGOPUDDING MET VRUCHTEN (4 PERSONEN) 1 liter melk, een snufje zout, SO gram sago, 80 gram suiker, rabarber- of aard- beiencompote. Breng de melk met het zout en de suiker aan de kook. Strooi de sago door de kokende melk en laat de massa koken tot, de sago doorschijnend is. Giet den pudding in een met koud water omgespoelden vorm en laat de massa koud en stijf worden. Stort den pudding op een schotel en garneer hem met vruchtencompote. w Iets beters kunt U voor de verzorging van Uw huid niet koopen ZWITSAL-poeder is geneeskrachtig, ze maakt Uw huid jong en fluweelig. Gebruik deze poeder het wasschen overmatige transpiratie wordt erdoor opgeheven en de frissche, erkoelende werking duurt den heelen dag In ovale bussen: 50 en 75 ets Bij apothekers en drogisten Zoming: Baklapjes. Worteltjes. Aardappelen. Sagopudding met vruchten. Maandag: Koude tomatensoep. Spinazie met kaas. Macaroni. Di listingItijstballetjcs. Gemengde sla. Aardappelen. Custard. Woensdag: Bmine-hoonensoep. Wentelteefjes. Donderdag: Groenteragout mot griésmeelplakke.n. Haagselio bluf {van imitatie-eiwit). Vrijdag: Preisoep. Havermoutlapjes. Andijvie. Aardappelen. Zuringsta mppot. Hangop. Zaterdag Mevr. K. v. D. te D. Schouwen. Wij raden n aan, de eleetrische plaat in te schakelen op stand vier en de cake dan ongeveer tien minuten op volle warmte te laten staan, daarna schakelt u terug- op stand 1 en laat de cake op dezen stand gaar worden. Mcj. B. J. te Tilburg. Tricot-goed moet u over het algemeen niet hangend laten drogen, het rekt uit en verandert van model. Weekt en wasclit u den jumper eens in ecu lauw sopje, spoelt 11 daarna in lauw water en drukt u het goed tusschen doeken uit. Vóór het wasschen neemt u do maat; zoodra hel goed tusschen doeken is droogged'rukt, legt u het op een tafel of plank, die met een doek gedekt is en brengt het. goed op de juiste maat. Is bet iets gekrompen, dan rekt u het uit, in het, t.egenoverge stelde geval duwt u de steken in elkaar. Mej. M.S. te Amsterdam en mevr. T. te Zuilen. Als voorbeeld plaatsen wij hier liet bereiden van raharherjam4 pond rabarber, 3 pond suiker. Neem voor de rabarber het liefst dunne stelen met roode schil. Snijd deze- in stukjes en wasch ze. Laat. ze goed op een vergiet uit lekken en breng ze daarna in een goed geëmailleerde pan met deksel aan de kook. Neem vervolgens het deksel van de pan en laat do massa tol pijn. 8/s vau '1° oorspronkelijke hoeveelheid inkoken. Voeg er dan de suiker bij en laat de jam nu nog zoolang inkoken, tot eonige druppels er van. die op een koud schoteltje worden ge daan, niet meer uitvloeien. Vul er on middellijk goed schoongemaakte jam potjes mee en sluit deze met een schroefdeksel of vochtig perkament- papier af. Om de jam langer tegen bederf te bewaren, kan men er een in alcohol gedrenkt papiert je op leggen of er-een laagje suiker op strooien. is hef handig, wan- neerU eigen voorraad heeft. Deze is heel eenvoudig te vormen, want inGarantol blij ven eieren langer dan een jaar goed. Garan- tol is gemakkelijk en goedkoop. en wal van belang is: zonder eenig bezwaar kunnen eieren eruit genomen of bijgelegd worder Verkoop-adressen worden gaarne verstrekt door B. Meindersma, Den Haag, Westerbaenstraat 150/58 STERK ELASTISCH KLEURECHT Lot op hot handelsmerk: Het s c h a a k h o r d

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 29