i
SOLIDOX
Uil ons JVlenu
Waf zullen we eten
maae laadea, maat
tegen tandsteen
29
heengaande naalden 11 st. afkanten.
Het rechtervoorpand breien we op
dezelfde, doch tegengestelde wijze als
liet, linkervoorpand, de le naald wordt
dus: 8 r., 9 av., 1 r., 9 av., 8 r., 6 av.
Verder moeten we bij dit pand de
knoopsgaten inbreiendit doen we, door,
wanneer we, 2, 71/2, 13, 18.%, 24en 29%
cm gebreid hebben, bij een heengaande
naald den 4en, 5en en tien st. af te
kanten; bij de volgende teruggaande
naald zetten we er dan steeds boven
de afgekante st. weer 3 nieuwe st. bij op.
De mouw.
We beginnen aan den onderkant,
zetten 38 st. op en breien hierboven in
patroon. Gemakshalve geven we nog
even de eerste naald aan.
le naald: 2 av., 8 r., 9 av., 1 r., 9 av.,
8 r., 1 av.
Boven de 8 r. st. breien we in kabel
en boven de overige st. in ruitpatroon.
Uit den eersten en laatsten st. van
iedere (ie naald breien we 2 st., tot we
60 st. op de naald hebben, waarna we
verder breien zonder meerderen, tot we
in totaal ongeveer 25 cm gebreid heb
ben. Daarna kanten we voor den kop
aan het begin van de 8 volgende naalden
1 st. af, aan het begin van de 2 daarop
volgende naalden 2 st., aan het begin
van de 2 dan volgende naalden 3 st. en
aan het begin van de 2 Meropvolgende
naaiden 4 st.de overige st. kanten we
bij de volgende naald in ééns af.
Nu borduren we de verschillende
ruiten volgens bijgaande teekeningen
en wel steeds afwisselend 1 ruit met 3
bloempjes en 1 ruit met 1 bloemetje.
De steeltjes borduren we met de groene
wol, de hartjes met de bruine en de
bloemblaadjes steeds afwisselend met
de roode, gele en blauwe wol.
Daarna persen we de verschillende
deelen luchtig op en naaien ze in elkaar.
Langs de onderkanten van de mouwen,
langs den geheelen onderkant en langs
de halsopening haken we met de roode
wol één toer vasten.
De knoopsgaten kunnen we feston-
neereu, waarna we hiertegenover op het
linkervoorpand de knoopen naaien.
lüie kippen hmidfr
BLOEMKOOLBOUILLON
(4 PERSONEN)
1 Yi. üter water, 1 blóemkoolstronkje,
wat bloemkoolgroen, 1 ui, stukje wortel,
35 gram rijst, restje gekookte bloem
kool, zout, desverkiezende een scheutje
bouillonaroma.
Breng het water, met het fijngesneden
stronkje, het bloemkoolgroen, het uitje,
liet stukje wortel, de rijst en het zout
langzaam aan de kook. Laat de soep
vervolgens een paar uur trekken. Zeef
de soep en wrijf de groenten en de rijst
door de zeef. Voeg er dan de stukjes
bloemkool bij, laat de soep nog even
warm worden én maak ze desverkiezende
met een scheutje bouillonaroma op
smaak.
VISCH MET KRUIDEN
(4 PERSONEN)
1 kg viseh (b.v. wijting), zout, 3
eetlepels fijngehakte tuinkruiden, zoo
als: kervel, peterselie, selderijgroen,
tijm. dragon, enz., een kluitje boter,
water, een scheutje azijn, bloem of
maïzena.
Maak de viseh zorgvuldig schoon en
verwijder den kop en de vinnen. Leg
de visschen naast elkaar in een pan met
dikken bodem, voeg er het kluitje
boter, de verschillende kruiden, een
scheutje water en den azijn bij en laat de
massa op een zacht vuur ongeveer 15
tot 20 minuten stoven. Neem de viseh
vervolgens met een schuimspaan uit
de pan en leg ze op een verwarmden
schotel, bind de saus met wat aange
mengde bloem of maïzena en giet het
sausje over de viseh.
GESTOOFDE RADIJS
(4 PERSONEN)
4 bosjes radijs, zout, 2% dl tapte
melk, 20 gram bloem, een kluitje boter,
peper, nootmuskaat.
Verwijder het groen en de worteltjes
van de radijsjes en wascli ze goed
schoon. Zet ze met weinig water en zout
op en kook ze gaar. Breng vervolgens
de taptemelk aan de kook. Voeg er de
boter bij en roer er, zoodra de vloeistof
kookt, het papje van bloem of maïzena
en water door. Laaf het sausje onder
voortdurend roeren binden. Schep er de
radijsjes door en maak het, sausje met
zout, peper en nootmuskaat op smaak.
VVA R M E WITTE-BOONENSLA
(4 PERSONEN)
300 gram witte, boonen, 15 gram
kent Garantol! Het
is geen probleem meer,
eieren langen tijd goed
te houden. Ook voor de
huisvrouw, die géén
kippen houdt, is dit van
belang, want in Garantol
kunnen eieren op een
eenvoudige en goed-
koope manier voor la
ter bewaard worden.-
boter, y2 dl azijn, zont., 1 eetlepel fijn
gehakte peterselie.
Week de boonen een nacht in ruim
water, kook ze den volgenden dag met
het weekwater gaar en laat ze vervolgens
op een vergiet uitlekken. Smelt de boter,
doe de boonen in de pan, giet er den
azijn bij, strooi er het zout door en rein
er het laatste de fijngehakte peterselie
door. Dien de sla daarna onmiddellijk
OP
SCHUIM IGE VRUCHTEN
PUDDING
(4 PERSONEN)
30 gram eiwitpoeder, 1 y2 dl water,
V« liter bessensap, 75 gram suiker, 5
blaadjes gelatine (waarvan 1 rood
blaadje).
Los het eiwitpoeder in het water op
en klop de oplossing stijf. Week intus-
schen. de gelatine in ruim water, knijp
ze uit en los ze in een scheutje kokend
water op, voeg er do suiker en het bes
sensap aan toe. Laat de suiker onder af
en toe roeren van het vuur oplossen.
Voeg de intussehen afgekoelde vloei
stof daarna bij het stijfgeklopte eiwit
en laat den pudding geleiachtig worden.
Doe de massa in een met koud water
omgespoehlen vorm en laat den pudding
geheel koud en stijf worden. Stort hem
vervolgens op een schotel en geef er
desverkiezende'een vanillesaus bij.
en wat van belang is: zonder eenig bezwaar
kunnen eieren eruit genomen of bijgelegd worden.
Verkoop-adressen worden gaarne verstrekt door
B, Meindersma, Den Haag, Wesferbaensfraat 150/58
Zondag: Gehakt.
Bloemkool.
Aardappelen.
Schuimige vruchten
pudding.
MaandagBloemkoolbouillon.
Groentekoekjes.
Pikante gort.
Dinsdag: Stamppot van andijvie.
Custard.
Woensdag: Uavermoutrand met
gestoofde radijs.
Sagosehpteltje.
Donderdag: Viseh met kruiden.
Warme witte-boonen-
sla.
Aardappelen.
Karnemelksche pap.
VrijdagGroentesoej met kerrie
en griesmeel.
Pannekoek.
Zaterdag: Pikante rijstkoekjes.
Sla.
Aardappelen.
Carainelvla,
Aan den voorkant wil,
aan den achterkant aan-
gptast door tandsteen
ZIJ VERZORGT ZE NIET OP DE JUISTE WIJZE!
Men kan tanden niet beoordeelen naar
de voorzijde alleen. Want tandsteen,
het groote gevaar voor het gebit, zit
meestal verborgen achter de tanden.
Langzaam maar zeker groeit het aan,
wordt steenhard en dringt tusschen
tanden en tandvleesch. Terwijl zij aan
de voorzijde nog mooi wit zijn, raken
de tanden los en vallen uit.
Bij goede tandverzorging op de moderne
wijze wordt het tandsteen doelmatig
bestreden! De moderne tandverzorging
is... bet regelmatig poetsen van de
tanden met Solidox-tandpasta, het eenige
Nederlandsohe tandpasta, dat Snlforicin-
oleaat bevat (Nederl. Octrooi 19178),
hetgeen volgens wetenschappelijke on
derzoekingen tandsteen verwijdert en
voorkomt. Begin nog heden met de
moderne tandverzorging. Ga Solidox
gebruiken! PoetsUwtanden met Solidox,
aan de voorzijde en vooral ook aan de
achterzijde. Tweemaal per dag poetsen
met Solidox en tweemaal per jaar
naar den tandarts! Dan bent U zeker
van witte en tevens gezonde tanden.