„Nn moet U eens luisteren..." SCHOOL JURKJES VOOR SINT NICOLAAS BORSTPLAAT SPECULAAS Wat zullen wij eten? SHAMPODOR SHAMPODOR-BLOND 35 ff. voor onze meisje 662. Jurk van gestreep- e stof met schouder en rugstuk, donkere kraag en ceintuur, plooi in den rok. Ver krijgbaar in bovenwijdte 76-80. 663. Jurk van effen stof, sluit met knoopen en knoopsgaten, schou der- en rugstuk, ploo middenvoor en -achter. Verkrijgbaar in bovenwijdte 76- 80. 664. Jurk van dunne stof, hooge hals, wijde mouw, sluit op den rug met knoopen en knoopsgaten. Ver krijgbaar in boven wijdte 76-80. 667. Jurkje van wollen stof, hals met kraagje, ingezet voorpand, dat onder plooien heeft, lange mouw met manchet. Verkrijgbaar in boven wijdte 68-72. 668. Jurkje met hoogen hals, inge zette voorbaan, met donkere biezen gegarneerd, korte wijde mouw. Verkrijgbaar in bovenwijdte 68-72. 678. Eenvoudige jurk van wollen stof, sluit me* knoopen en knoops gaten, ingezette zakken, kraag en ceintuur van stik sels voorzien. Verkrijgbaar in bovenwijdte 76 30. 3enoodigde stof 2 X de lengte van de jurk, 1 40 c m breed Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het modealbum Winterweelde"zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 52l/2ct. voor complets, 37 ets. voor mantels en japonnen en 21 ets. voor rokken, blouses, kleine avond jasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenschte maat nummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger door girostorting op No. 293631 door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels aan het PATRONENKANTOOR „PANORA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM, waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patro nen ook afhalen aan het bureau van dit blad. 250 grain suiker, water of melk, wat essence. Doe de suiker in een pannetje en voeg er zooveel water of melk bij, tot deze juist onderstaat. Breng de massa aan <le kook en laat haar, steeds roerende, zoo lang koken, tot een druppeltje van het suikerstroopje als een lang draadje aan den lepel blijft hangen. Laat dit druppeltje in een kopje met koud water vallen, vorm er een balletje van, neem dit tusschen duim en wijsvinger, beweeg deze van elkaar en zie óf het balletje een draadje trekt. Neem het pannetje, wanneer dit het gevat is, onmiddellijk van het vuur, roer er de essence vlug doorheen en blijf roeren tot de massa ondoorschijnend wordt. Giet haar dan in groote of kleine borstplaat vormen, die eenigen tijd in koud water hebben gestaan, uit. Zet de vormen, wanneer de massa hard ge worden is, op hun kant en laat de borstplaat volkomen koud worden. Neem haar ten slotte uit de vormen. N.B. Wanneer men de borstplaat roomig van smaak wil maken, moet men er, tegelijk met liet water of de melk, een stukje boter aan toevoegen. 250 gram bloem, 125 a 75 gram boter, 150 gram basterdsuiker of bruine suiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden (ook een mengsel van kaneel, nootmuskaat en kmidnagelgruis of de surrogaten hier van kan gebruikt worden), I \y2 eetlepel melk. Roer de boter tot room, voeg er de suiker bij en roer het mengsel glad. Voeg er dan de gezeefde bloem, het bakpoeder, de melk en de kruiden bij en kneed alles tot een goed samen hangend, stevig deeg. Laat dit eenigen tijd op een koele plaats rusten, druk liet in een niet meel bestrooide specu laasplank. snijd het deeg langs di. vormen af, sla de koekjes er uit en leg deze op een met boter bestreken bak blik. Schuif het bakblik in de bovenste helft van een tamelijk heeten oven en laat de koekjes in plm. 25 minuten bruin en gaar worden. Neem ze met. een mes van het bakblik af en laat ze bekoelen. Wanneet men niet over een specu laasplank kan beschikken, wordt hm deeg uitgerold en met een glas uitge stoken ofwel in rechthoekigen vorm gesneden. Zondof/: Moondofj: DinJtdof/: Woensdag: Donderdof/: Gehakt. Bloemkool. Aardappelen. Sagopudding met bessensap- Raus. Havermoutl apjes Savoyekool. Aardappelen. Andijviestamppot.. Griesmeelvla. Gevolde bieten. Aardappelen. Pap van gort.mout. Visohragotit. Andijviesla. Aardappelen. Stoofpot van selderij, tomaat en aardappelen. zegf Victorienije ,lk wil graag eens met U praten over onze mooie chocoladefabriek. Wist U, dat die minstens even groot is als Victoria's Biscuitfabriek? 't Is alleen zoo jammer dat wij daar op 't oogen- blik niet zooveel kunnen fabriceeren als ik wel zou willen. Maar wij moeten nu eenmaal zuinig zijn en daarom zijn er ook ver- scheidene bonbonsoorten vervallen en wordt er van andere minder gemaakt. Maar er is één troost: de fabricage van de bon bons, die ook nu nog even heerlijk zijn als vóór den oorlog, hebben wij gelukkig kunnen handhaven! Dat proeft U wel als U er eens een doos van hebt kunnen koopen." Dan zegt U ook: „De Victoria-bonbons die er zijn nou, die zijn fijn Victoria-Bonbons, alleen verpakt verkrijgbaar. CHOCOLA BONBONS U steeds de zeepv^ gezond Hoor g- U warTKOP 1 hoarverzorgmg O*» natuUrlijken c alkalische haan. der(T10o.en, notu haar dankt U door

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 35