„Nn moet U eens
luisteren..."
SCHOOL JURKJES
VOOR SINT NICOLAAS
BORSTPLAAT
SPECULAAS
Wat
zullen wij
eten?
SHAMPODOR
SHAMPODOR-BLOND
35
ff.
voor onze meisje
662. Jurk van gestreep-
e stof met schouder
en rugstuk, donkere
kraag en ceintuur,
plooi in den rok. Ver
krijgbaar in bovenwijdte
76-80.
663. Jurk van effen
stof, sluit met knoopen
en knoopsgaten, schou
der- en rugstuk, ploo
middenvoor en -achter.
Verkrijgbaar in
bovenwijdte 76-
80.
664. Jurk van
dunne stof, hooge
hals, wijde mouw,
sluit op den rug
met knoopen en
knoopsgaten. Ver
krijgbaar in boven
wijdte 76-80.
667. Jurkje van
wollen stof, hals
met kraagje, ingezet voorpand, dat
onder plooien heeft, lange mouw
met manchet. Verkrijgbaar in boven
wijdte 68-72.
668. Jurkje met hoogen hals, inge
zette voorbaan, met donkere biezen
gegarneerd, korte wijde mouw.
Verkrijgbaar in bovenwijdte 68-72.
678. Eenvoudige jurk van wollen
stof, sluit me* knoopen en knoops
gaten, ingezette
zakken, kraag en
ceintuur van stik
sels voorzien.
Verkrijgbaar in
bovenwijdte 76
30.
3enoodigde stof
2 X de lengte
van de jurk, 1 40
c m breed
Van alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het
modealbum Winterweelde"zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 52l/2ct. voor
complets, 37 ets. voor mantels en japonnen en 21 ets. voor rokken, blouses, kleine avond
jasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenschte maat nummer.
Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger door girostorting op No. 293631
door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels aan het
PATRONENKANTOOR „PANORA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM,
waarbij 5 ets. extra voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patro
nen ook afhalen aan het bureau van dit blad.
250 grain suiker, water of melk, wat
essence.
Doe de suiker in een pannetje en voeg
er zooveel water of melk bij, tot deze
juist onderstaat. Breng de massa aan
<le kook en laat haar, steeds roerende,
zoo lang koken, tot een druppeltje van
het suikerstroopje als een lang draadje
aan den lepel blijft hangen. Laat dit
druppeltje in een kopje met koud
water vallen, vorm er een balletje van,
neem dit tusschen duim en wijsvinger,
beweeg deze van elkaar en zie óf het
balletje een draadje trekt. Neem het
pannetje, wanneer dit het gevat is,
onmiddellijk van het vuur, roer er de
essence vlug doorheen en blijf roeren
tot de massa ondoorschijnend wordt.
Giet haar dan in groote of kleine
borstplaat vormen, die eenigen tijd in
koud water hebben gestaan, uit. Zet de
vormen, wanneer de massa hard ge
worden is, op hun kant en laat de
borstplaat volkomen koud worden.
Neem haar ten slotte uit de vormen.
N.B. Wanneer men de borstplaat
roomig van smaak wil maken, moet men
er, tegelijk met liet water of de melk,
een stukje boter aan toevoegen.
250 gram bloem, 125 a 75 gram boter,
150 gram basterdsuiker of bruine suiker,
1 theelepel bakpoeder, 1 afgestreken
eetlepel speculaaskruiden (ook een
mengsel van kaneel, nootmuskaat en
kmidnagelgruis of de surrogaten hier
van kan gebruikt worden), I \y2
eetlepel melk.
Roer de boter tot room, voeg er de
suiker bij en roer het mengsel glad.
Voeg er dan de gezeefde bloem, het
bakpoeder, de melk en de kruiden bij
en kneed alles tot een goed samen
hangend, stevig deeg. Laat dit eenigen
tijd op een koele plaats rusten, druk
liet in een niet meel bestrooide specu
laasplank. snijd het deeg langs di.
vormen af, sla de koekjes er uit en leg
deze op een met boter bestreken bak
blik. Schuif het bakblik in de bovenste
helft van een tamelijk heeten oven en
laat de koekjes in plm. 25 minuten
bruin en gaar worden. Neem ze met. een
mes van het bakblik af en laat ze
bekoelen.
Wanneet men niet over een specu
laasplank kan beschikken, wordt hm
deeg uitgerold en met een glas uitge
stoken ofwel in rechthoekigen vorm
gesneden.
Zondof/:
Moondofj:
DinJtdof/:
Woensdag:
Donderdof/:
Gehakt.
Bloemkool.
Aardappelen.
Sagopudding met bessensap-
Raus.
Havermoutl apjes
Savoyekool.
Aardappelen.
Andijviestamppot..
Griesmeelvla.
Gevolde bieten.
Aardappelen.
Pap van gort.mout.
Visohragotit.
Andijviesla.
Aardappelen.
Stoofpot van selderij, tomaat
en aardappelen.
zegf Victorienije
,lk wil graag eens met U praten over
onze mooie chocoladefabriek. Wist
U, dat die minstens even groot is als
Victoria's Biscuitfabriek? 't Is alleen
zoo jammer dat wij daar op 't oogen-
blik niet zooveel kunnen fabriceeren
als ik wel zou willen. Maar wij moeten
nu eenmaal zuinig zijn en
daarom zijn er ook ver-
scheidene bonbonsoorten
vervallen en wordt er van
andere minder gemaakt. Maar er is
één troost: de fabricage van de bon
bons, die ook nu nog even heerlijk
zijn als vóór den oorlog, hebben wij
gelukkig kunnen handhaven! Dat
proeft U wel als U er eens een doos
van hebt kunnen koopen." Dan zegt
U ook: „De Victoria-bonbons die er
zijn nou, die zijn fijn
Victoria-Bonbons, alleen
verpakt verkrijgbaar.
CHOCOLA
BONBONS
U steeds de zeepv^
gezond Hoor g- U warTKOP
1 hoarverzorgmg O*» natuUrlijken c
alkalische haan. der(T10o.en, notu
haar dankt U door