Kerst-verloving
met nasleep van Januari-
bezoeken
ALS ER KONIJN OP DE
KERSTTAFEL KOMT
Daar een eerste indruk vaak blijvend is, zal elk jong meisje haar best doen
om er bij haar verloving sbezoekcn op haar voordeeligst uit te zien.
Foto Deutseher Veriag-Iiecla
Zooals do Meimaand de
voorkeur geniet van
overweldigend veel
jonge bruidjes voor' het
vieren van hun bruiloft,
zoo hebben feestdagen als
Kerstmis, Paschen en ook
Pinksteren een bijzondere
aantrekkelijkheid als ver
lovingsdag. Met als nasleep
daarvan natuurlijk een
massa bezoeken bij familie
en goede vrienden. En daar
een eerste indruk vaak
blijvend is, spreekt het
vanzelf, dat het jonge
meisje al haar best zal
doen om er dan zoo voor-
deelig mogelijk uit te zien.
Al kunnen we onder de ge
geven omstandigheden na
tuurlijk niet vasthouden
aan een visite-toilet in op
tima forma, het al te on
verschillige genre dient toch
liefst vermeden te worden.
Is men slechts in het bezit
van een correcten doch zeer
eenvoudigen mantel of
pakje, dan kunnen een
gekleede hoed, een aardige
sjaal of een mooie bont-
garneering vaak wonderen
verrichten. Wat dien op
schik betreft, dient men
echter in het oog te houden,
dat vooral het heel jonge
meisje niet den indruk van
al te poesmooi mag wek
ken. Beschikt men geluk
kigerwijs over een bont
mantel, dan bestaan er
geen problemen. Wel dient
men er een gekleed jurkje
onder te dragen, daar het
geen gewoonte is om met
een bontmantel in de kamer
te komen, wat men meteen
pakje wel doet en desge-
wenscht zelfs met een
hen bontmantel in ideaal, ten minste als men er eert
gekleed jurkje onder draagt,Foto Orbis-Recla
gekleeden wintermantel. Is het bezoek officieel, dan
houdt men ook den hoed op. Al blijft een mantel
pakje of complet het ideaal voor dergelijke gelegen
heden, toch zal menigeen al heel blij zijn met het
bezit van een eenvoudigen doch correcten winter
mantel, waaronder dan ook een gezellig feestelijk
jurkje gedragen kan worden. Wat betreft het even
flatteuze als gedistingeerde complet van ons laatste
plaatje, bestaande uit een mantelpakje, waarover
een cape, dit is niet alleen slechts geschikt voor
lange, slanke figuren, doch bovendien veel te
gekleed voor het heel jonge meisje.
De aard van het verlovings-bezoek brengt mee,
dat men zich zoo aantrekkelijk mogelijk kleedt zon
der echter in overdrijving te vervallen. Zoo ooit dan
geldt hier: „Eenvoud siert," en: „Goede wijn behoeft
geen krans."
Bezit men geen eelit visite-toilet, muur moet men hei met
een correcten, doch eenvoudigen wintermantel doen, dan
kan zoowel een gekleede hoetl als een mooie sjaal of een
bonigarnituur het geheel beter geschikt maken voor de
gelegenheid. Foto Georjri
-Recla
Gekleed completdat uitsluitend
geschikt is voor slanke f iguren
en ook niet zou passen voor
een heel jong meisje.
Foto Santho-Reelu
Om met Kerstmis iets extra-lekkers op tafel te
kunnen brengen, hebben velen al maanden lang
één of meerdere konijnen vetgemest, die, goed toe
bereid, het feestelijke karakter van ons Kerst
menu aanmerkelijk zullen verlioogen.
Daar er bij het braden van konijn nogal veel boter
of vet moet gebruikt worden, kunnen we het veel
no| beter op een andere manier verwerken, namelijk
^-3 in gestobfden vorm, als ragoüt, konijnenpeper en
dergelijke, zooals door de volgende recepten zal
worden aangegeven.
Konijnenragout (4 a 6 personen)
1 konijn, 1 liter water, 1 niet te groote winter
wortel, 1 ui, 2 laurierbladen, een stukje Spaansche
peper, 2 kruidnagelen, wat zout en peper, plm.
3/4 dl azijn, een stukje boter, 1 afgestreken eetlepel
suiker, 45 gram bloem.
Snijd het schoongemaakte, gewasschen konijn
in stukken en wrijf deze in met peper en zout.
Breng het water met den heelen wortel en ui aan de
kook, leg er de stukken konijn in en laat deze in
plm. 1 uur gaar koken. Neem ze dan uit de pan,
haal het vleesch van de beentjes af en snijd dit in
niet te kleine stukjes. Laat intusschen de kruiden
in het vocht, waaraan ook de azijn is toegevoegd,
trekken.
Smelt de boter, voeg er de suiker bij en laat boter
i en suiker onder roeren bruin worden. Voeg er dan
de bloem bij en laat deze eveneens bruin worden,
maar zorg, dat het mengsel niet brandt.
Giet vervolgens den gezeefden, warmen bouillon
bij de bruine roux onder voortdurend roeren,
voeg er de stukjes konijn bij, laat deze door en door