UmltCaoenOel Jrisch 1 alsdenatuur v zelve {^V\|VWVVVW^VVVWVVV 27 Teekeningen T. Funke W arme japonnetjes voor in huis 519 Japon van zijde, ronde hals met geschulpte garneering, ruime taille, gladde rok. Benoodlgde stof3.50 m van 90 cm breed. 520 Zwarte japon, V-hals, voorpanden en voorbanen van den rok met galon gegarneerd. Benoo dlgde stof2.50 m van 1 40 cm breed. 521 Lichte japon, V-hals, de japon Is gegarneerd met donkere biesjes. Benoodlgde stof: 2.50 m van 1 40 cm breed. 522 Gekleede japon, hooge hals, voorpand met geborduurde bies, lange wijde mouw, gladde rok. Benoodlgde stof: 3.50 m van 90 cm breed. 523 Japon van donkere stof, kraag en revers, rugstuk, sluit met knoopen en knoopsgaten, lange mouw. Benoodlgde stof: 2.75 m van 140 cm breed. VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 40, 42, 44. 46. Wan alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het modealbum „Winterweelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 521/. ct. voor complets, 37 ets. voor mantels en japonnen en 21 ets. voor rokken, blouses, kleine avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenschte maat- nummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op no. 293631; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels aan het PATRONENKANTOOR „PAN O RA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM, waarbij 5 ets. extra, voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad. warm worden en dien den ragout, ver volgens in een dekschaal op. Geef er het liefst appelmoes of roodekool en ge kookte aardappelen hij. Gestoofd konijn (4 pers.) 1 konijn, een paar takjes peterselie en selderij, een stukje selderijknol, een stukje wortel, een stukje foelie, 1 liter water, 1 bouillonblokje, wat zout en peper, 45 gram bloem, een stukje boter, een weinig azijn, 1 theelepeltje striker. Snijd het schoongemaakte, gewas- sclien konijn in 4 a 5 stukken, verdeel de pooten elk in twee stukken en wrijf het. vleesch in met peper en zout. Breng het water met, de peterselie, selderij, selderijknol, wortel en foelie aan de kook, leg er de stukken konijn in en laat deze in plm. 1 uur gaar wor den. Zeef den bouillon, bind dezen met do bloem, die met wat koud water tot een dun papje is aangemaakt, voeg er de boter bij en tevens den azijn en de suiker. Leg de stukken konijn in een dekschaal, giet er het sausje overheen en dien het gerecht daarna, bij voorkeur met roodekool of appelmoes, op. Konijnensoep (4 pers.) Voorpooten, hart, lever, nieren, kop en ribben van 1 konijn, 1% liter water, zout, een stukje witte of savoyekool, 1 ui, een stuk wortel, 2 kruidnagelen. 1 laurierblad, een stukje Spaansche peper, wat tijm, een stukje foelie, een stukje boter, 40 gram bloem, wat soja. wat bouillonaroma, desverkiezende een scheutje sherry. Smelt de boter en laat er de gesnip perde groenten en de kruiden gedurende plm. 15 minuten in fruiten. Voeg er dan de bloem bij en laat deze onder voortdurend roeren bruin worden, maar zorg, dat zij niet brandt. Giet. er vervol gens het verwarmde water onder roeren bij, voeg alle deelen van het konijn bij het vocht, en laat de soep plm. 1 uur zachtjes koken. Zeef de soep vervolgens, snijd het vleesch in kleine stukjes, maak de soep op smaak met soja, bouillon- aroma en desverkiezende met den sherry, leg er de stukjes vleesch in en dien haar vervolgens op. Frissche, zuivere Lavendel, in prachtige geschenkdoozen.

Tijdschriftenbank Zeeland

Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | 1941 | | pagina 27