UmltCaoenOel
Jrisch 1
alsdenatuur
v zelve
{^V\|VWVVVW^VVVWVVV
27
Teekeningen T. Funke
W arme japonnetjes voor in huis
519 Japon van zijde, ronde hals met geschulpte garneering, ruime taille, gladde rok. Benoodlgde
stof3.50 m van 90 cm breed.
520 Zwarte japon, V-hals, voorpanden en voorbanen van den rok met galon gegarneerd. Benoo
dlgde stof2.50 m van 1 40 cm breed.
521 Lichte japon, V-hals, de japon Is gegarneerd met donkere biesjes. Benoodlgde stof: 2.50 m
van 1 40 cm breed.
522 Gekleede japon, hooge hals, voorpand met geborduurde bies, lange wijde mouw, gladde rok.
Benoodlgde stof: 3.50 m van 90 cm breed.
523 Japon van donkere stof, kraag en revers, rugstuk, sluit met knoopen en knoopsgaten, lange
mouw. Benoodlgde stof: 2.75 m van 140 cm breed.
VERKRIJGBAAR IN DE MATEN 40, 42, 44. 46.
Wan alle in deze rubriek afgebeelde genummerde kostuums, die ontleend zijn aan het
modealbum „Winterweelde", zijn patronen verkrijgbaar tegen den prijs van 521/. ct.
voor complets, 37 ets. voor mantels en japonnen en 21 ets. voor rokken, blouses, kleine
avondjasjes en kinderkleeding. Bij bestelling vooral opgeven het gewenschte maat-
nummer. Bestellingen kunnen geschieden bij uw agent of bezorger; door girostorting op
no. 293631; door toezending van het bedrag per postwissel of in postzegels aan het
PATRONENKANTOOR „PAN O RA", NASSAUPLEIN 1, HAARLEM,
waarbij 5 ets. extra, voor toezending per post verschuldigd is. Men kan echter de
patronen ook afhalen aan het bureau van dit blad.
warm worden en dien den ragout, ver
volgens in een dekschaal op. Geef er het
liefst appelmoes of roodekool en ge
kookte aardappelen hij.
Gestoofd konijn (4 pers.)
1 konijn, een paar takjes peterselie
en selderij, een stukje selderijknol, een
stukje wortel, een stukje foelie, 1 liter
water, 1 bouillonblokje, wat zout en
peper, 45 gram bloem, een stukje
boter, een weinig azijn, 1 theelepeltje
striker.
Snijd het schoongemaakte, gewas-
sclien konijn in 4 a 5 stukken, verdeel
de pooten elk in twee stukken en wrijf
het. vleesch in met peper en zout.
Breng het water met, de peterselie,
selderij, selderijknol, wortel en foelie
aan de kook, leg er de stukken konijn
in en laat deze in plm. 1 uur gaar wor
den. Zeef den bouillon, bind dezen met
do bloem, die met wat koud water tot
een dun papje is aangemaakt, voeg er
de boter bij en tevens den azijn en de
suiker. Leg de stukken konijn in een
dekschaal, giet er het sausje overheen
en dien het gerecht daarna, bij voorkeur
met roodekool of appelmoes, op.
Konijnensoep (4 pers.)
Voorpooten, hart, lever, nieren, kop
en ribben van 1 konijn, 1% liter water,
zout, een stukje witte of savoyekool,
1 ui, een stuk wortel, 2 kruidnagelen.
1 laurierblad, een stukje Spaansche
peper, wat tijm, een stukje foelie, een
stukje boter, 40 gram bloem, wat soja.
wat bouillonaroma, desverkiezende een
scheutje sherry.
Smelt de boter en laat er de gesnip
perde groenten en de kruiden gedurende
plm. 15 minuten in fruiten. Voeg er
dan de bloem bij en laat deze onder
voortdurend roeren bruin worden, maar
zorg, dat zij niet brandt. Giet. er vervol
gens het verwarmde water onder roeren
bij, voeg alle deelen van het konijn bij
het vocht, en laat de soep plm. 1 uur
zachtjes koken. Zeef de soep vervolgens,
snijd het vleesch in kleine stukjes, maak
de soep op smaak met soja, bouillon-
aroma en desverkiezende met den
sherry, leg er de stukjes vleesch in en
dien haar vervolgens op.
Frissche, zuivere Lavendel,
in prachtige geschenkdoozen.