BRITANNIA 10 MENU gasten bevonden zich ook veel z.g. vaste gasten, die ieder jaar voor een paar weken in het hotel kwa men logeren. Wat was er verder aan personeel? In het café natuurlijk de kelners, meestal vijf. Bij topdagen in het seizoen werden ook stewards van de SMZ-mailboot ingezet om te be dienen bij de diners. Dan was er natuurlijk de receptionist, een lift-boy, de dag- en de nachtpor tier. Deze nachtportier had ook de taak de schoenen te poetsen en 's morgens voor de deuren van de kamers te zetten. Soms presteerde hij het om bij wijze van grap de schoenen te verwisselen. Het gebeurde natuurlijk ook dat on gehuwde paren kwamen logeren. Ik had van mijn vader dan de opdracht deze mensen naar hun kamer te brengen en erop toe te zien dat beide naar hun eigen kamer gingen. De tussendeur bleef mooi op slot. Het gebouw vergde veel onderhoud; er was altijd wel iets mee. Oor spronkelijk hadden de twee torens aan de voorkant open koepeltjes. Op oude foto's zijn die nog te zien. Op een gegeven moment waren die zo verrot dat de torens zijn 'afgetopt'. Het hotel had water leiding maar nog geen waterdruk. Het water moest naar een reser voir boven worden gepompt. Voor het onderhoud,en dat gebeurde nog al eens, moest een machinebank werker van de Stoomvaartmaat schappij komen. Natuurlijk waren en ook bijzondere gebeurtenissen. Met Koninginnedag waren er parades op de Boulevard. De burgemeester en andere hoog waardigheidsbekleders zaten dan op het terras om alles te bekijken, 's Avonds hield de Kon. Marine vaak receptie in het hotel. Als er een schip afliep bij 'De Schel de' verzorgde Britannia ook altijd de lunch. Een paar maal heeft het hotel ko ninklijk bezoek gehad. Koningin- Regentes Emma is enkele dagen te gast geweest. Bij die gelegenheid kreeg mijn vader een diamanten das speld met een 'E', als dank voor de betoonde service. Ook Prins Bernhard is een keer in het hotel geweest. Een paar maal heeft ook Prins Hendrik, meestal incognito, gelogeerd in Britannia. Eenmaal was hij ook aanwezig bij een kon- gres van de Maatschappij tot Be vordering der Geneeskunst, die vaak hun bijeenkomsten in Vlissin- gen hielden. Melon Cantaloup Potage a la queu de Boeuf Saumon grillé Maitre d'Hotcl Selle de Chevreuil aux Cerises Cailles a la Royale Rizotto a l'ltalicnne Granité a l'Orange Aubergines farcie Gratiné Galatine de Volaille Truffé a la Gelee Pêche Melba Fromage Assorti Fruits GRAND HOTEL BRITANNIA 14 Juli 1928

Tijdschriftenbank Zeeland

Den Spiegel | 1986 | | pagina 11