Nu ook biologisch uit eten bij Ter Linde consument Gerda Spaander Wandelen rond Walcheren maakt hongerig. Maar wie in Zeeland biologisch uit eten wil gaan eten, heeft niet veel keuze. Dit jaar is er een restaurant bijgekomen: de Keuken van Ter Linde. De nieuwste loot aan de stam van de toch al veelzijdige biologisch dynamische boerderij in Oostkapelle (traject 2 van de wandeling rond Walcheren). Waar vroeger de kalveren stonden en de kazen werden gepekeld, wordt nu smakelijk gegeten, ook door de redac tie. dDe entree bij de Keuken van Ter Linde is totaal anders dan bij een doorsnee restaurant. Je loopt er onmiskenbaar over een boerenerf, en kunt eerst de kalveren begroeten. Ook het restaurant is anders, want de keuken is duidelijk in beeld. In die keuken zwaait Michel Jansen de scepter. Hij heeft zijn koksopleiding gehad in het Amsterdamse Amstelhotel, dus hij is niet zomaar iemand die koken als hobby heeft. Zijn vrouw Maria legt uit hoe er gewerkt wordt bij Ter Linde: "We proberen zoveel mogelijk te koken van eigen erf. 's Ochtends loopt Michel door de tuin en bedenkt dan wat hij die dag op het menu gaat zetten. We hebben daarom geen menukaart maar een krijt bord. In de winter vraagt het wat extra creativiteit, maar ook van eigen erf kun je het hele jaar door koken. We hebben ove rigens een tunnelkas, daarmee hebben we het seizoen wat verlengd. We hoeven maar weinig bij te kopen." Terre-tiair koken Maria gebruikt het begrip terre-tiair' koken. "Daarmee bedoelen we dat we producten gebruiken van eigen grond en eigen streek, van het seizoen, en ook dat we proberen om vergeten groenten zoals pastinaak en rapen weer in het zonnetje te zetten. Wie denkt dat dat wel een saaie maaltijd oplevert, moet maar eens bij ons komen eten. En biologische producten zijn van een betere kwaliteit, ook dat proef je." Behalve de groenten komen ook zuivel, vlees en fruit van het eigen bedrijf. De liefhebbers van wijn en bier komen bij de Keuken van Ter Linde nog niet aan hun trekken, maar dat verandert wanneer de alcoholvergunning wordt verleend. Alleen draaien de ambtelijke molens nogal lang zaam. Foto: Willem de Weert. Klandizie Een restaurant bij een boerderij is leuk, maar weten de klanten het wel te vinden? De kans dat je er toevallig langs komt, is heel wat kleiner dan in de stad. Volgens Maria is de aanloop boven verwachting: "Door bekendheid bij de klanten van onze boerderijwinkel, folders in o.a. de natuur voedingswinkels en veel mond tot mond reclame hebben we niet te klagen over de klandizie. Er komen bijvoorbeeld ook al bedrijven voor hun uitje bij ons langs. Je kunt bij ons ook terecht voor kinderfeest jes, workshops en catering' Voorbeeld van de kaart Brandnetelaardappelsoep 3,50 Gemengde groene salade met postelein en notensla 3,50 Pompoenrisotto met pecorinikaas 9,75 Rozemarijnspies met portabellacham- pignons op kasha met een raapstelen /walnootsaus 10,25 Bulgurpilav met een trio van groente poffertjes 9,25 Duo van gebakken makreel en Pietermannen met kappertjes, peterse lie en bruineboter 13,50 Ter Linde kogelbiefstuk met een mar- salasaus, gratinaardappeltjes en ovengeroosterde groenten €15,25 Lijdijkertje, duo van espresso en in melk gesmolten pure chocolade met een toefje slagroom 3,75 De Keuken van Ter Linde Lijdijkweg 1 Oostkapelle Tel. 0118-586471/06-30766789 Maandag 10.30 - 17.00 uur Dinsdag t/m zaterdag 10.30 - 20.00 uur Gerda Spaander is lid van de Wantijredactie. ftestAurfin.1 üe KauteK /AI It* iMe 15 WANTIJ december '04

Tijdschriftenbank Zeeland

Wantij | 2004 | | pagina 15