De ZMF én het Midden- en Kleinbedrijf: Economie Light Foto: Jaap Wolterbeek |i 2007 ontving de ZMF de lattelandstrofee voor het project iologische catering in de zorginstelling', e zorginstellingen Ter Reede in lissingen, Blauwe Floeve uit Hulst en andhof uit Goes deden mee. De bewo- ers waren enthousiast. "Het eten heeft eer de kleur en de smaak van vroeger", m de kosten te verlagen, is nu het pro- ct 'Korte keten van land naar klant' estart. Bedoeling is dat in de nabije toe- omst zorginstellingen betaalbare en maakvolle groenten, aardappelen en uit direct kunnen betrekken bij de bio- gische boer uit de streek. De ZMF werkt dit project samen met de biologische webwinkel 'De Grote Verleiding' en stichting Werkt voor Ouderen.' 'oor meer informatie: tww.biologischinzeeland.nl PM) Gedeputeerde Poppelaars kookt biologisch bij een zorginstelling Foto: Jaap Wolterbeek Om de consument over de streep te halen, kookte de Middelburgse kok Ernst van Toll heerlijke gerechten met Meatless. Foto Meatless. Met het project Economie Light wil de ZMF het Zeeuwse Midden- en Kleinbedrijf (MKB) stimuleren om duur zamer te produceren, met name op het gebied van grondstoffen en energie. Daarvoor heeft de ZMF een adviestraject ontwikkeld, dat onder andere is toege past bij Meatless. Dit Goese bedrijf, met aan het hoofd de uit het vleesbedrijf afkomstige Jos Hugense, wil de vleescon sumptie verminderen door vleesvervan gers te maken op basis van o.a. tarwe en lupine. Meatless wordt vooral gebruikt in vleesproducten, die dan minder vlees en vet bevatten. Meatless wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen als lupine, tarwe, karamel en rijst en verwerkt in haar producten 90% grondstoffen van lokale productie, dubbel duurzaam dus. Voor meer informatie: www.meatless.nl (GS) 7 WANTIJ December '09

Tijdschriftenbank Zeeland

Wantij | 2009 | | pagina 7