De ZMF én het Midden- en
Kleinbedrijf: Economie Light
Foto: Jaap Wolterbeek
|i 2007 ontving de ZMF de
lattelandstrofee voor het project
iologische catering in de zorginstelling',
e zorginstellingen Ter Reede in
lissingen, Blauwe Floeve uit Hulst en
andhof uit Goes deden mee. De bewo-
ers waren enthousiast. "Het eten heeft
eer de kleur en de smaak van vroeger",
m de kosten te verlagen, is nu het pro-
ct 'Korte keten van land naar klant'
estart. Bedoeling is dat in de nabije toe-
omst zorginstellingen betaalbare en
maakvolle groenten, aardappelen en
uit direct kunnen betrekken bij de bio-
gische boer uit de streek. De ZMF werkt
dit project samen met de biologische
webwinkel 'De Grote Verleiding' en
stichting Werkt voor Ouderen.'
'oor meer informatie:
tww.biologischinzeeland.nl
PM)
Gedeputeerde Poppelaars kookt
biologisch bij een zorginstelling
Foto: Jaap Wolterbeek
Om de consument over de streep te
halen, kookte de Middelburgse kok Ernst
van Toll heerlijke gerechten met Meatless.
Foto Meatless.
Met het project Economie Light wil de
ZMF het Zeeuwse Midden- en
Kleinbedrijf (MKB) stimuleren om duur
zamer te produceren, met name op het
gebied van grondstoffen en energie.
Daarvoor heeft de ZMF een adviestraject
ontwikkeld, dat onder andere is toege
past bij Meatless. Dit Goese bedrijf, met
aan het hoofd de uit het vleesbedrijf
afkomstige Jos Hugense, wil de vleescon
sumptie verminderen door vleesvervan
gers te maken op basis van o.a. tarwe en
lupine. Meatless wordt vooral gebruikt in
vleesproducten, die dan minder vlees en
vet bevatten. Meatless wordt gemaakt
van natuurlijke grondstoffen als lupine,
tarwe, karamel en rijst en verwerkt in
haar producten 90% grondstoffen van
lokale productie, dubbel duurzaam dus.
Voor meer informatie: www.meatless.nl
(GS)
7 WANTIJ December '09