Proef de regio 1^ week van de smaak® 1 t/m 9 oktober 2011 Week van de Smaak Van 1 tot en met 9 oktober 2011 viert Nederland voor de vijfde keer de Week van de Smaak. De Week van de Smaak is een nationaal evenement met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin 'smaak' centraal staat. Ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding spelen de hoofdrol. In Zeeland wordt de Week van de Smaak voor de derde keer georganiseerd door de ZMf. ZMf en smaak Activiteiten Zelf organiseren? Smaakklassen Ernst Met de Week van de Smaak wil de ZMf aan dacht vragen voor smaakvolle ambachtelij ke producten uit de regio, die een duurzaam en energievriendelijk alternatief vormen voor de voeding die heel de wereld over wordt gesleept. Heb je zin in een proeverij of kookworkshop met eerlijke, pure en streekeigen produc ten? Dan ben je van 1 t/m 9 oktober, tijdens de Week van de Smaak, van harte welkom. In 2010 kookten topkoks op de biologische boerderij Hof't Welgelegen bij Middelburg. In het Fruitteeltmuseum in Kapelle kon de smaak van oude fruitrassen geproefd wor den. In Waarde was er een bieravond en in Vrouwenpolder en Wissenkerke waren er wijnproeverijen. Vier zorginstellingen serveerden de cliënten een speciale streek- lunch. Ook weten wat er in 2011 in je buurt wordt georganiseerd? Kijk op www.week- vandesmaak.nl Misschien wil je zelf wel een smaakactiviteit organiseren tijdens de Week van de Smaak. Je kunt een activiteit (groot of klein) aan melden via www.weekvandesmaak.nl. Op deze site kun je ook lezen welke voorwaar den aan deelname aan de Week van de Smaak verbonden zijn en tips vinden over leuke en succesvolle activiteiten. Om je ac tiviteit te promoten, word je vermeld op de landelijke site van de 'Week van de Smaak'. De Week van de Smaak maakt onderdeel uit van een driejarig project 'smaakklassen' van het IVN consulentschap Zeeland en de ZMf. We willen het Zeeuwse publiek kennis laten maken met producten uit de streek, we benaderen jongeren van de mid delbare school met 'smaaklessen' en het koken met 'vergeten' groenten. Wel eens pastinaakfrietjes geproefd met mierikswor telmayonaise? Middelbare scholen die in teresse hebben, kunnen zich aanmelden bij het IVN via: pvantwesteinde@ivn.nl. Voor informatie: www.weekvandesmaak.nl Melissa Ernst is regiocoördinator Week van de Smaak in Zeeland, mernst@zmf.nl 18 J wantij juli 2011

Tijdschriftenbank Zeeland

Wantij | 2011 | | pagina 18