Proef de regio
1^ week van de smaak®
1 t/m 9 oktober 2011
Week van de Smaak
Van 1 tot en met 9 oktober 2011 viert Nederland voor
de vijfde keer de Week van de Smaak. De Week van
de Smaak is een nationaal evenement met honderden
grote en kleine lokale activiteiten waarin 'smaak'
centraal staat. Ambachtelijke streekproducten,
seizoensproducten en biologische voeding spelen de
hoofdrol. In Zeeland wordt de Week van de Smaak
voor de derde keer georganiseerd door de ZMf.
ZMf en smaak
Activiteiten
Zelf organiseren?
Smaakklassen
Ernst
Met de Week van de Smaak wil de ZMf aan
dacht vragen voor smaakvolle ambachtelij
ke producten uit de regio, die een duurzaam
en energievriendelijk alternatief vormen
voor de voeding die heel de wereld over
wordt gesleept.
Heb je zin in een proeverij of kookworkshop
met eerlijke, pure en streekeigen produc
ten? Dan ben je van 1 t/m 9 oktober, tijdens
de Week van de Smaak, van harte welkom.
In 2010 kookten topkoks op de biologische
boerderij Hof't Welgelegen bij Middelburg.
In het Fruitteeltmuseum in Kapelle kon de
smaak van oude fruitrassen geproefd wor
den. In Waarde was er een bieravond en
in Vrouwenpolder en Wissenkerke waren
er wijnproeverijen. Vier zorginstellingen
serveerden de cliënten een speciale streek-
lunch. Ook weten wat er in 2011 in je buurt
wordt georganiseerd? Kijk op www.week-
vandesmaak.nl
Misschien wil je zelf wel een smaakactiviteit
organiseren tijdens de Week van de Smaak.
Je kunt een activiteit (groot of klein) aan
melden via www.weekvandesmaak.nl. Op
deze site kun je ook lezen welke voorwaar
den aan deelname aan de Week van de
Smaak verbonden zijn en tips vinden over
leuke en succesvolle activiteiten. Om je ac
tiviteit te promoten, word je vermeld op de
landelijke site van de 'Week van de Smaak'.
De Week van de Smaak maakt onderdeel
uit van een driejarig project 'smaakklassen'
van het IVN consulentschap Zeeland en
de ZMf. We willen het Zeeuwse publiek
kennis laten maken met producten uit de
streek, we benaderen jongeren van de mid
delbare school met 'smaaklessen' en het
koken met 'vergeten' groenten. Wel eens
pastinaakfrietjes geproefd met mierikswor
telmayonaise? Middelbare scholen die in
teresse hebben, kunnen zich aanmelden bij
het IVN via: pvantwesteinde@ivn.nl.
Voor informatie:
www.weekvandesmaak.nl
Melissa Ernst is regiocoördinator
Week van de Smaak in Zeeland,
mernst@zmf.nl
18 J wantij juli 2011