De oester van
Martineau: ook een
liefhebber.
steenworp afstand van het Lieverdje. Het restaurant was de
tempel waar dit creatieve volkje zijn offers plengde in woord
en geschrift, alsmede in afbeelding. Tegenover het artistieke eer
betoon stond een copieus avondmaal van minimaal tweeduizend
oesters en ongelimiteerde hoeveelheden witte wijnen.
Verrassenderwijs was de keus gevallen op twee witte Italiaanse
wijnen uit Duitstalig Tirol: een aromatische van de familie Tiefen-
brunner van Schloss Turmhof en een Sauvignon 'Kirchenleiten'
1996 uit met een specifieke uit de stenige ondergrond opgezogen,
bijna overheersende mineralige tendens.
Het bleef nog lang rumoerig ter plekke.
De kunstenaars, die zich aan het hoofd hadden gesteld van dit
exclusieve culinair en vooral niet te vergeten kunstzinnig gebeu
ren, waren de schilder-etser Frank Lodeizen, René van Kempen
en José van Tubergen. Coryfeeën en hun volgelingen waren onder
anderen culinair auteur Johannes van Dam, bioloog en publicist
Midas Dekkers, auteur en fotograaf Philip Mechanicus, de beelden
de kunstenaars Anton Martineau en Pierre van Soest. Zij noemden
hun oesterproject Aumanipadmahum, wat Sanskriet is voor
'O, schitterende parel in de lotus'...
eC+rx- yt /uy.e+t*
/cWÉ- U^cC ye,
/14P1&, Jcyt^oyxy
Attn <Z-cZ&
ptucacptcA. ArC Za+t^uAf
yi hru«r
oCc. b tfAsH Ae+ta^
ocyfc&ftctC
ke**- jx>
83