Ei bakken 'Ik kook zelf ook graag. Ik ben een tijd lid geweest van 'Le copain culinair': een echte mannenkookclub. De chef had dan een gigantische lijst met ingrediënten ingesla gen en daar gingen wij dan mee aan de slag. Alles met de hand, ook als het een diner voor twintig man betrof. Daar heb ik veel van geleerd. Met een vriend heb ik afgelopen eerste kerstdag een zeven-gangen-menu gekookt voor vrienden. Dat vind ik leuk. Daarbij let ik ook erg op de presentatie op het bord.' 'Toen ik op mezelf ging wonen had ik nul komma nul kookervaring. Een ei bakken ging net. Mijn moeder kan heel lekker koken en ik mocht ook wel in haar keu ken kijken, maar daar had ik toen absoluut geen inte resse voor. Als ik nu opbel dat ik thuiskom, vraagt ze nog: 'Wat wil je eten?' Dat vind ik wel zalig. Vooral haar appeltaart en soezen zijn heerlijk.' 'Ik heb expres geen diepvries aangeschaft toen ik zelfstandig ging wonen: uit zelfbescherming. Zo kon ik tenminste de kant-en-klaar maaltijden uit de weg gaan. Het is zo verleidelijk om snel, snel wat te eten. Maar een pasta- of rijstgerecht heb je ook in twintig minuten klaar.' 'Ontbijt? Nee, dat is iets voor op vakantie of in het weekeinde. Ik ontbijt niet doordeweeks en soms sla ik de lunch ook over. Heb ik geen behoefte aan. Als ik snoep is het Franse kaas, of blue stilton.' Het hoofdgerecht: Zeeduivelfilet met mierikswortelsaus De kok van De Kameel maakt ware kunstwerkjes op een bord, zonder dat het aan het tuttige van nouvelle cui sine doet denken. Het bord is in verhouding. De gulden snede in opmaak en smaak. Het zachte van de saus, het stevige van de vis en het knapperige van dunne netjes van gefrituurde aardappel eronder. Yal< Twan houdt erg van reizen. Ook daarin zoekt hij het ongewone, het extreme. 'Ik wil ver weg, andere dingen doen. Met de rugzak op zijn we veel door Azië getrok ken. We zijn tweeënhalve week in Tibet geweest, indivi 44 Zeeuws Tijdschrift

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeeuws Tijdschrift | 1998 | | pagina 46