DE UlISTE BALANS TUSSEN
y KWALITEIT EN TOEGANKEL
RESTAURANT HET BADPAVILJOEN GEOPEND IN DOMBURG
-
'De bouwvakkers zijn trots op wat ze gemaakt hebben, maar ze waren na
afloop van hun werkzaamheden bang dat ze hier nooit meer naar binnen
konden. We hebben ze meteen gerustgesteld.' Ferdie Dolk (39) en Mirjam
Joziasse (34), de eigenaars van het in maart 2008 geopende restaurant
Het Badpaviljoen in Domburg, hebben gezocht naar de juiste balans tus
sen sfeer, kwaliteit en toegankelijkheid. 'We zijn niet te chique, maar ook
niet alledaags en tóch betaalbaar.' Door jos De Ley
In de voormalige veranda van het Badpaviljoen, waar
ooit koninklijken en kunstenaars van het uitzicht
op zee en het Zeeuwse licht genoten, zit chef-kok
Ferdie Dolk in vol ornaat aan een nieuwe noten
houten tafel. 'Het is zo leuk om weer terug te zijn',
zegt hij zichtbaar genietend. Voordat zijn echtgenote
Mirjam joziasse en hij het restaurant Het Groot
Paradys in Middelburg openden, dreef Dolk samen
met zijn moeder een horecaonderneming in het dorp.
'Domburg is een fantastische plaats. Er is altijd wat te
doen en je hebt hier alles.'
Dolk en joziasse prijzen zich gelukkig dat vast
goedontwikkelaar Van Garderen Dekker vorig
jaar juist het oog op hen liet vallen. Beiden komen
uit Zeeland, zij uit Walcheren en hij uit Zeeuws-
Vlaanderen, en alle twee hebben ze ruime ervaring in
19 Zeeuws Tijdschrift 2008 j 7