DE UlISTE BALANS TUSSEN y KWALITEIT EN TOEGANKEL RESTAURANT HET BADPAVILJOEN GEOPEND IN DOMBURG - 'De bouwvakkers zijn trots op wat ze gemaakt hebben, maar ze waren na afloop van hun werkzaamheden bang dat ze hier nooit meer naar binnen konden. We hebben ze meteen gerustgesteld.' Ferdie Dolk (39) en Mirjam Joziasse (34), de eigenaars van het in maart 2008 geopende restaurant Het Badpaviljoen in Domburg, hebben gezocht naar de juiste balans tus sen sfeer, kwaliteit en toegankelijkheid. 'We zijn niet te chique, maar ook niet alledaags en tóch betaalbaar.' Door jos De Ley In de voormalige veranda van het Badpaviljoen, waar ooit koninklijken en kunstenaars van het uitzicht op zee en het Zeeuwse licht genoten, zit chef-kok Ferdie Dolk in vol ornaat aan een nieuwe noten houten tafel. 'Het is zo leuk om weer terug te zijn', zegt hij zichtbaar genietend. Voordat zijn echtgenote Mirjam joziasse en hij het restaurant Het Groot Paradys in Middelburg openden, dreef Dolk samen met zijn moeder een horecaonderneming in het dorp. 'Domburg is een fantastische plaats. Er is altijd wat te doen en je hebt hier alles.' Dolk en joziasse prijzen zich gelukkig dat vast goedontwikkelaar Van Garderen Dekker vorig jaar juist het oog op hen liet vallen. Beiden komen uit Zeeland, zij uit Walcheren en hij uit Zeeuws- Vlaanderen, en alle twee hebben ze ruime ervaring in 19 Zeeuws Tijdschrift 2008 j 7

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeeuws Tijdschrift | 2008 | | pagina 21