(vanaf links) Ferdie Dolk, Mirjam Joziasse, het terras van Het Badpaviljoen en de keuken. Foto's Anda van Riet de horeca, hij als kok en zij als hostess en manager. 'Ze zochten een exploitant die ook op de lange ter mijn in kwaliteit zou investeren. Wij pasten duidelijk in hun beeld van een koppel dat zich volledig op de zaak stort.' Toen was de beslissing snel genomen. De locatie was te mooi en de uitdaging zo geweldig, dat ze de kans eenvoudig niet konden laten schieten. Kortom, Het Groot Paradys werd in augustus verkocht en de Michelin-ster, die Dolk in 2006 verwierf, kreeg een ereplaats je aan de keukenmuur thuis. 'Het was een bewuste keuze. Het Badpaviljoen met plaats voor ruim honderd gasten is te grootschalig voor een ster. Die paste wel in Middelburg, waar we maar veertig couverts hadden. In Domburg gaan we uit van een breder concept. We willen er zijn voor iedereen en voor elke portemonnee. Lunchen met een lekker broodje en een kopje koffie hoort daar ook bij.' Een warme, gastvrije uitstraling Joziasse vertelt enthousiast en schijnbaar onvermoeid over de afgelopen maanden van voorbereiding. 'In november kregen we de zaak casco aangeleverd. We hadden water en elektriciteit, meer niet. Alles moes ten we zelf inrichten en dat wilden we ook zo. Alleen was de tijd tot de opening van het nieuwe seizoen een beetje kort.' De styling werd professioneel aangepakt, met hulp van de binnenhuisarchitect Eric Kuster. 'We waren vereerd dat hij voor ons wilde werken. Kuster richt voornamelijk grote internationale hotels en luxe villa's in. Hij doet jaarlijks maar een tot twee horeca- projecten en wij waren daar één van!' Dolk en Joziasse hebben wat het interieur betreft alles aan de gevierde ontwerper overgelaten, ook de kleu ren. 'Alleen hebben we vooraf duidelijk laten weten dat onze zaak een warme, gastvrije uitstraling moest heb ben, maar het mocht ook niet te gewoontjes worden. Je moet rekening houden met de allure van dit pand. Daar kun je niet omheen en dat wilden we ook niet.' De gastvrouw wijst op de sierlijke zuiltjes die zowel het terras als het interieur van het restaurant omzomen. 'Architect Egbert Hoogenberk, die het pand heeft gerenoveerd, was blij dat we de pilaren binnen niet betimmerd hebben. Het geeft de zaak een zeker cachet, dat hoort bij de rijke historie van dit gebouw.' Beige, donkerbruin, grijs en zwart zijn de kleuren die domineren in de inrichting. Op lange zitbanken die zijn bekleed met velours kan uitgeke ken worden over zee, terwijl op het terras de houten regisseursstoelen en loungebanken al in stelling zijn gebracht voor de eerste badgasten. 20 Zeeuws Tijdschrift 2008 7

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeeuws Tijdschrift | 2008 | | pagina 22