(vanaf links) Ferdie Dolk, Mirjam Joziasse, het terras van Het Badpaviljoen en de keuken. Foto's Anda van Riet
de horeca, hij als kok en zij als hostess en manager.
'Ze zochten een exploitant die ook op de lange ter
mijn in kwaliteit zou investeren. Wij pasten duidelijk
in hun beeld van een koppel dat zich volledig op de
zaak stort.'
Toen was de beslissing snel genomen. De locatie
was te mooi en de uitdaging zo geweldig, dat ze de
kans eenvoudig niet konden laten schieten. Kortom,
Het Groot Paradys werd in augustus verkocht en
de Michelin-ster, die Dolk in 2006 verwierf, kreeg
een ereplaats je aan de keukenmuur thuis. 'Het was
een bewuste keuze. Het Badpaviljoen met plaats
voor ruim honderd gasten is te grootschalig voor
een ster. Die paste wel in Middelburg, waar we
maar veertig couverts hadden. In Domburg gaan we
uit van een breder concept. We willen er zijn voor
iedereen en voor elke portemonnee. Lunchen met
een lekker broodje en een kopje koffie hoort daar
ook bij.'
Een warme, gastvrije uitstraling
Joziasse vertelt enthousiast en schijnbaar onvermoeid
over de afgelopen maanden van voorbereiding. 'In
november kregen we de zaak casco aangeleverd. We
hadden water en elektriciteit, meer niet. Alles moes
ten we zelf inrichten en dat wilden we ook zo. Alleen
was de tijd tot de opening van het nieuwe seizoen een
beetje kort.' De styling werd professioneel aangepakt,
met hulp van de binnenhuisarchitect Eric Kuster. 'We
waren vereerd dat hij voor ons wilde werken. Kuster
richt voornamelijk grote internationale hotels en luxe
villa's in. Hij doet jaarlijks maar een tot twee horeca-
projecten en wij waren daar één van!'
Dolk en Joziasse hebben wat het interieur betreft
alles aan de gevierde ontwerper overgelaten, ook de kleu
ren. 'Alleen hebben we vooraf duidelijk laten weten dat
onze zaak een warme, gastvrije uitstraling moest heb
ben, maar het mocht ook niet te gewoontjes worden. Je
moet rekening houden met de allure van dit pand. Daar
kun je niet omheen en dat wilden we ook niet.'
De gastvrouw wijst op de sierlijke zuiltjes die
zowel het terras als het interieur van het restaurant
omzomen. 'Architect Egbert Hoogenberk, die het
pand heeft gerenoveerd, was blij dat we de pilaren
binnen niet betimmerd hebben. Het geeft de zaak
een zeker cachet, dat hoort bij de rijke historie van
dit gebouw.' Beige, donkerbruin, grijs en zwart zijn
de kleuren die domineren in de inrichting. Op lange
zitbanken die zijn bekleed met velours kan uitgeke
ken worden over zee, terwijl op het terras de houten
regisseursstoelen en loungebanken al in stelling zijn
gebracht voor de eerste badgasten.
20 Zeeuws Tijdschrift 2008 7