'De bouwvakkers moesten aanvankelijk lachen om de houten steigerdelen die Eric Kuster boven de bar heeft laten aanbrengen. Maar nu ze mooi glad geschuurd zijn, staat het warm en gezellig en lean het ook hun goedkeuring wegdragen', zegt Mirjam met een knipoog. Ze moet haar stem ver heffen, want in de zaal achter de bar wordt nog hevig getimmerd en geboord. 'De oude bal- en ont vangstzaal van het Badpaviljoen kan gebruikt wor den voor feesten, partijen en recepties', legt haar echtgenoot uit. 'Die zaal was meer in het inwendige van het gebouw gelegen. Waar wij ons nu bevinden, was ooit de veranda.' De langwerpige zaal met zijn hoge, lichtblauwe wanden en okergele kroonlijsten wordt gerestaureerd in oorspronkelijke stijl. 'Met gebruikmaking van het oude timmerwerk dat deels intact is gebleven.' Voor elk wat wils/ Specialisatie vis Hoog tijd voor een blik op de lunchkaart en de menukaart, die in oblong formaat op tafel liggen te wachten. 'We zijn gespecialiseerd in vis, schelp- en schaaldieren, maar serveren natuurlijk ook vlees- en vegetarische gerechten. Alles zo vers als het maar kan', verduidelijkt Dolk. Hij maakt een korte hoofd beweging naar de Noordzee achter het glas van zijn gloednieuwe terras, waar zojuist een vissersbootje komt langs varen, en grapt: 'Daar komt alweer een nieuwe lading binnen.' Hij kookt op een Franse basis, zegt Ferdie, want zo is hij nu eenmaal geschoold in het Vlaamse Koksijde, waar hij de hotelschool bezocht. 'Dat bete kent niet te zwaar, eigentijds en met gebruikma king van zoveel mogelijk verse ingrediënten.' Dolk klapt de lunchkaart open, waarop een leeur staat aan gerechten die onmiddellijk het water in de mond doen lopen. Tussen elf en zes uur serveert Het Badpaviljoen bijvoorbeeld provencettes met moz zarella en tomaat of een gegratineerde uiensoep, beide voor een kleine prijs. De onvervalste Zeeuwse bouillabaisse met aïoli en de Zeeuwse runderham burger met frites en huisgemaalcte ketchup val len in dezelfde categorie. Visgerechten als gegrilde gamba's, Zeeuwse oesters en kreeft zijn afzonder lijk te bestellen tegen redelijke prijzen, maar ook als plateau fruits de mer. 'Geserveerd op een stan daard met crushed ice is dat een bijzonder feeste lijk gerecht. Het kost wat meer, maar het is dan ook voor twee personen.' Een 'runner up' op de grote kaart, die ook kindergerechten en diverse pasta's omvat, is wat Mirjam betreft de bouillabaisse Het Badpaviljoen, 21 Zeeuws Tijdschrift 2008 7

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeeuws Tijdschrift | 2008 | | pagina 23