'De bouwvakkers moesten aanvankelijk lachen
om de houten steigerdelen die Eric Kuster boven
de bar heeft laten aanbrengen. Maar nu ze mooi
glad geschuurd zijn, staat het warm en gezellig
en lean het ook hun goedkeuring wegdragen', zegt
Mirjam met een knipoog. Ze moet haar stem ver
heffen, want in de zaal achter de bar wordt nog
hevig getimmerd en geboord. 'De oude bal- en ont
vangstzaal van het Badpaviljoen kan gebruikt wor
den voor feesten, partijen en recepties', legt haar
echtgenoot uit. 'Die zaal was meer in het inwendige
van het gebouw gelegen. Waar wij ons nu bevinden,
was ooit de veranda.' De langwerpige zaal met zijn
hoge, lichtblauwe wanden en okergele kroonlijsten
wordt gerestaureerd in oorspronkelijke stijl. 'Met
gebruikmaking van het oude timmerwerk dat deels
intact is gebleven.'
Voor elk wat wils/ Specialisatie vis
Hoog tijd voor een blik op de lunchkaart en de
menukaart, die in oblong formaat op tafel liggen te
wachten. 'We zijn gespecialiseerd in vis, schelp- en
schaaldieren, maar serveren natuurlijk ook vlees- en
vegetarische gerechten. Alles zo vers als het maar
kan', verduidelijkt Dolk. Hij maakt een korte hoofd
beweging naar de Noordzee achter het glas van zijn
gloednieuwe terras, waar zojuist een vissersbootje
komt langs varen, en grapt: 'Daar komt alweer een
nieuwe lading binnen.'
Hij kookt op een Franse basis, zegt Ferdie, want
zo is hij nu eenmaal geschoold in het Vlaamse
Koksijde, waar hij de hotelschool bezocht. 'Dat bete
kent niet te zwaar, eigentijds en met gebruikma
king van zoveel mogelijk verse ingrediënten.' Dolk
klapt de lunchkaart open, waarop een leeur staat aan
gerechten die onmiddellijk het water in de mond
doen lopen. Tussen elf en zes uur serveert Het
Badpaviljoen bijvoorbeeld provencettes met moz
zarella en tomaat of een gegratineerde uiensoep,
beide voor een kleine prijs. De onvervalste Zeeuwse
bouillabaisse met aïoli en de Zeeuwse runderham
burger met frites en huisgemaalcte ketchup val
len in dezelfde categorie. Visgerechten als gegrilde
gamba's, Zeeuwse oesters en kreeft zijn afzonder
lijk te bestellen tegen redelijke prijzen, maar ook
als plateau fruits de mer. 'Geserveerd op een stan
daard met crushed ice is dat een bijzonder feeste
lijk gerecht. Het kost wat meer, maar het is dan ook
voor twee personen.'
Een 'runner up' op de grote kaart, die ook
kindergerechten en diverse pasta's omvat, is wat
Mirjam betreft de bouillabaisse Het Badpaviljoen,
21 Zeeuws Tijdschrift 2008 7