Het terras van Het Badpaviljoen. Foto's Anda van Riet.
een schaaldierenbouillon met diverse vissoorten,
knoflook en sinaasappelpoeder. Ferdie kiest, als
hij het zelf mag zeggen, voor de coquilles Saint-
Jacques met aardpeer en truffel, terwijl ook de
parade van Zeeuwse oesters, die op diverse manie
ren bereid kunnen worden, bij hem in de smaak
valt. 'Maar besef wel', waarschuwt hij, 'dat onze
menukaarten om de twee maanden vernieuwd
worden. We houden steeds rekening met de sei
zoenen, dus pin me niet vast op dat ene gerecht.
Zeetong staat bijvoorbeeld niet op het menu, want
die vissoort is momenteel aan het kuitschieten en
dus veel te mager om met goed fatsoen op tafel te
zetten.'
Ook de wijnkaart van restaurant Het Badpaviljoen
biedt voor elk wat wils. Joziasse en Dolk zijn zo slim
geweest om de oude wijnvoorraad van Het Groot
Paradys mee te nemen naar de nieuwe locatie. 'Dat
betekent dat we behalve betaalbare ook exclusieve
wijnen in huis hebben, Franse klassiekers uit de
Bordeaux en Bourgogne bijvoorbeeld. Die zijn wel
prijzig, maar ze geven ook body aan de kaart.'
Inmiddels is Ferdie teruggekeerd naar zijn
domein. De supermoderne en goed geoutilleerde
keuken, waar hij de scepter zwaait over vijf collega
koks. Door het grote open venster tussen het res
taurant- en keukengedeelte is zichtbaar dat er met
plezier en toewijding wordt gewerkt. 'De mensen
mogen ons best zien', zegt de chef-kok en onder
nemer, 'en het is leuk ook. We hebben niets te ver
bergen trouwens. Het gaat om voedsel, dus bij ons
heerst altijd discipline.' Hij herhaalt nog eens: 'We
vormen een toegevoegde waarde voor het dorp met
onze formule van toegankelijkheid én kwaliteit.
Daar ben ik van overtuigd. Bovendien trekken we
een nieuw publiek aan, ook buiten het hoogsei
zoen. Mensen die nieuwsgierig zijn hoe dit gebouw
er van binnen uitziet na ruim tien jaar leegstand.
Daarna waaieren diezelfde mensen uit over het
dorp en de omgeving. Ze gaan winkelen, overnach
ten hier. Het is echt goed voor Domburg dat Het
Badpaviljoen heropend is.'
22 Zeeuws Tijdschrift 2008 j 7