Eén van de prachtig opgemaakte schalen Overhandigen van „Zeeland Plat 4" aan mevr. Boertien. ker niet op deze dag. Twee miniatuur molens en een groot bord met „Zeeland- Lekkerland" markeren de ingang die naar het Zeeuwse Lekkerland verwijzen. Precies om 12.00 uur heeft Diana, de dochter van de heer Pekaar, eigenaar exploitant van hotel Piccard, in char mante Zeeuwse klederdracht een lint doorgeknipt, waardoor de opening of ficieel was geschied. Via het informatieve gedeelte, waar Dam Horeca Service een stand heeft met allerlei artikelen en apparaten op het gebied van visverwerking en presen tatie, komen we in de grote zaal. Prach tig opgemaakte schalen staan hier ten toongesteld, alle gemaakt door leraren en leerlingen van de Middelburgse Streekschool, met advies van de vereni ging van Chefkoks. In dezelfde zaal vin den we ook de reeds bekende creatieve mensen uit Sluis, die het Mosselbroodje hebben uitgevonden. Met gulle hand worden de warme broodjes uitgedeeld, die uiteraard gretig aftrek vinden bij het publiek. Wat verderop vinden we een stand van de Firma De Meulmeester uit Yer- seke. specialisten op het gebied van kreeft en oesters. De uitmonstering van de stand laat dan ook niets aan de fan tasie over. Manden vol met oesters staan uitgestald, die deskundig worden open gestoken en gepresenteerd aan de lief hebbers. Twee schitterend opgemaakte schalen met als hoofdbestanddeel kreeft en oes ters decoreren de stand. Gezellige zitjes, waar men met een drankje even kan verpozen, staan bij de ingang van de grote tent, die het ge hele parkeerterrein overspant. In deze tent zijn de z.g. actieve deelnemers on dergebracht. Het eerste wat opvalt bij het betreden, zijn de prachtige show schalen, die aangepast aan het gepre senteerde staan opgesteld. De Firma De Gruiter uit Middelburg is een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van visfileren. Een grote fi leertafel staat opgesteld, waaromheen dames, gestoken in klederdracht van Arnemuiden, met rappe hand vis staan te fileren. Een televisieploeg van „Van Gewest tot Gewest" heeft dit ook ont dekt en staat druk te filmen. In dezelfde stand wordt de gefileerde vis in grote bakovens klaargemaakt voor consump- 28

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeeland Magazine / Veerse Meer Gids | 1983 | | pagina 28