Country-barbeque buffet „Munty", groeit uit tot een compagnon schap. Samen bouwen zij een logcabin, een echte originele blokhut, die de ont roerende naam krijgt van „Domburg- Ranch". Het kan in „Domburg" in de winter adembenemend koud zijn, dood- eenzaam en lang niet ongevaarlijk. Vele grizzlieberen worden geschoten en van hun huid ontdaan. De beide mannen doen het ongeloof lijke: ze ontginnen het land en hun vee stapel groeit aan tot 500 paarden en 1000 koeien. De paarden worden het meest verkocht aan de Zwartvoet-indi- anen rondom, de enige mensen die ze soms in maanden zien. Het gaat Meinard Sprenger in de 90- er jaren goed op de „Domburg-Ranch". Hij bouwt en koopt land. Dan, op zijn veertigste, wordt zijn levensstijl gebro ken. Hij doet een val met zijn paard en breekt een knie. Meinard is cowboy- af. Hij verkoopt wat hij heeft. Ook een flink stuk land voor een prikje, waar nu het spoorwegemplacement van Cal gary en een mijn ligt. Domburgse jaren. In 1902 komt hij terug en kiest als woonplaats Domburg. Een Sprenger met 20 jaar cowboy-ervaring in een Dom burg met zijn badgastenmentaliteit van het begin dezer eeuw. Hij ontmoet er een Schots meisje, waar hij ook mee trouwt. Het huis wat zij lieten bouwen in 1904 noemden zij „The Wigwam". Het is de plaats waar nu het hotel van diezelfde naam staat. Een „Domburg" aan de Ca nadese grens en een „Wigwam" in Dom burg. Misschien was het een tikje heim wee aan beide zijden van de oceaan, die deze namen ingaf. Later zijn zij verhuisd naar Oostkapelle, waar zij in „De Veldhoek" trokken. Vele meegebrachte soeveniers uit zijn cowboy-tijd zijn niet verloren gegaan. De gehele collectie is te bezichtigen in het Volkenkundig Museum te Leiden. Bronnen: H.P. juli 1978, Zeeuws Tijd schrift jaargang 18 no. 5, Zeeuws Docu mentatie Centrum. gaand enige prachtige foto-voorbeelden tonen. Tot slot nog dit. Onze ervaring was bijzonder goed. Wat ons werd geboden was van eerste klas kwaliteit, de sfeer was prima en het personeel vlot en goed ingespeeld op de stemming. Rest ons nog één ding. Mocht u plan nen hebben voor een country-barbeque zondagmiddag bij „Piccard", reserveer dan tijdig om teleurstelling te voorko men, Telefoon 01184 - 13551. Door: Kees van Boven. Uitwaaien doet u op de boulevard. Uitrusten en genieten doet u bij 'Piccard' Of het nu kort is of lang. Wij dienen uw belang. Met deze prozaïsche regels begint een folder-aanprijzing van Best-Western Hotel „Piccard" te Vlissingen. De hele aanprijzing van een nieuwe opzet bij „Piccard" is in deze trant gesteld. Country-Barbeque, het klinkt ons niet alledaags in de oren. Toch is eigenaar André Pekaar er in geslaagd van deze kombinatie een succes te maken. Ge tuige de vele belangstellenden en het gezellige sfeertje, wat er op zondag middag in de lucht hangt. Inderdaad is de aanprijzing in de fol der: overvloedig buffet en uitgebreide barbeque, niet overdreven. Diverse sa lades, vleesschotels, kaasassortimenten en vele soorten brood staan uitgestald op het prachtig verzorgde buffet. Twee koks hebben handenvol werk bij de ge zellig brandende barbeque. Of je nu een karbonade, worstjes of een spies wilt hebben, alles is rijkelijk aanwezig. Op de achtergrond klinkt gezellige country-muziek. Niet van een band of plaat, maar van de driemans sterke groep „The New Formation", afkomstig uit Vlissingen. Wat opvalt is, dat er veel kinderen zijn meegekomen met de ouders. Of is het juist, dat er veel ouders met kin deren zijn gekomen? Hoe het ook zij, ze kunnen zich tijdens of na het eten best vermaken. Het overdekte zwembad, sauna, whirlpool, zonnebanken staan hier garant voor. Ook nieuw in Hotel „Piccard" is de huisvideo, waarop naar believen kinder films of ander amusement wordt ge bracht. Wat zo'n country-zondagmiddag kost? Het zal u verbazen, tenminste dat over kwam ons wel. Alles wat we u hebben opgesomd voor 25,per persoon en kinderen tot 15 jaar betalen maar 15, Maar we zijn nog niet klaar met de opsomming van de nieuwigheden. Elke middag van 12.00 tot 15.00 uur (maandag t/m vrijdag) is er een uitgebreid lunch- buffet, wat te nuttigen is voor de prijs van 12,95. Nog van start gaat een uitgebreide catering-service. Waarvan wij u bij - 23

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeeland Magazine / Veerse Meer Gids | 1984 | | pagina 22