Country-barbeque buffet
„Munty", groeit uit tot een compagnon
schap. Samen bouwen zij een logcabin,
een echte originele blokhut, die de ont
roerende naam krijgt van „Domburg-
Ranch". Het kan in „Domburg" in de
winter adembenemend koud zijn, dood-
eenzaam en lang niet ongevaarlijk. Vele
grizzlieberen worden geschoten en van
hun huid ontdaan.
De beide mannen doen het ongeloof
lijke: ze ontginnen het land en hun vee
stapel groeit aan tot 500 paarden en
1000 koeien. De paarden worden het
meest verkocht aan de Zwartvoet-indi-
anen rondom, de enige mensen die ze
soms in maanden zien.
Het gaat Meinard Sprenger in de 90-
er jaren goed op de „Domburg-Ranch".
Hij bouwt en koopt land. Dan, op zijn
veertigste, wordt zijn levensstijl gebro
ken. Hij doet een val met zijn paard
en breekt een knie. Meinard is cowboy-
af. Hij verkoopt wat hij heeft. Ook een
flink stuk land voor een prikje, waar
nu het spoorwegemplacement van Cal
gary en een mijn ligt.
Domburgse jaren.
In 1902 komt hij terug en kiest als
woonplaats Domburg. Een Sprenger met
20 jaar cowboy-ervaring in een Dom
burg met zijn badgastenmentaliteit van
het begin dezer eeuw. Hij ontmoet er
een Schots meisje, waar hij ook mee
trouwt.
Het huis wat zij lieten bouwen in 1904
noemden zij „The Wigwam". Het is de
plaats waar nu het hotel van diezelfde
naam staat. Een „Domburg" aan de Ca
nadese grens en een „Wigwam" in Dom
burg. Misschien was het een tikje heim
wee aan beide zijden van de oceaan,
die deze namen ingaf. Later zijn zij
verhuisd naar Oostkapelle, waar zij in
„De Veldhoek" trokken.
Vele meegebrachte soeveniers uit zijn
cowboy-tijd zijn niet verloren gegaan.
De gehele collectie is te bezichtigen in
het Volkenkundig Museum te Leiden.
Bronnen: H.P. juli 1978, Zeeuws Tijd
schrift jaargang 18 no. 5, Zeeuws Docu
mentatie Centrum.
gaand enige prachtige foto-voorbeelden
tonen.
Tot slot nog dit. Onze ervaring was
bijzonder goed. Wat ons werd geboden
was van eerste klas kwaliteit, de sfeer
was prima en het personeel vlot en goed
ingespeeld op de stemming.
Rest ons nog één ding. Mocht u plan
nen hebben voor een country-barbeque
zondagmiddag bij „Piccard", reserveer
dan tijdig om teleurstelling te voorko
men, Telefoon 01184 - 13551.
Door: Kees van Boven.
Uitwaaien doet u op de boulevard.
Uitrusten en genieten doet u bij 'Piccard'
Of het nu kort is of lang.
Wij dienen uw belang.
Met deze prozaïsche regels begint een
folder-aanprijzing van Best-Western
Hotel „Piccard" te Vlissingen. De hele
aanprijzing van een nieuwe opzet bij
„Piccard" is in deze trant gesteld.
Country-Barbeque, het klinkt ons niet
alledaags in de oren. Toch is eigenaar
André Pekaar er in geslaagd van deze
kombinatie een succes te maken. Ge
tuige de vele belangstellenden en het
gezellige sfeertje, wat er op zondag
middag in de lucht hangt.
Inderdaad is de aanprijzing in de fol
der: overvloedig buffet en uitgebreide
barbeque, niet overdreven. Diverse sa
lades, vleesschotels, kaasassortimenten
en vele soorten brood staan uitgestald
op het prachtig verzorgde buffet. Twee
koks hebben handenvol werk bij de ge
zellig brandende barbeque. Of je nu een
karbonade, worstjes of een spies wilt
hebben, alles is rijkelijk aanwezig.
Op de achtergrond klinkt gezellige
country-muziek. Niet van een band of
plaat, maar van de driemans sterke
groep „The New Formation", afkomstig
uit Vlissingen.
Wat opvalt is, dat er veel kinderen
zijn meegekomen met de ouders. Of is
het juist, dat er veel ouders met kin
deren zijn gekomen? Hoe het ook zij,
ze kunnen zich tijdens of na het eten
best vermaken. Het overdekte zwembad,
sauna, whirlpool, zonnebanken staan
hier garant voor.
Ook nieuw in Hotel „Piccard" is de
huisvideo, waarop naar believen kinder
films of ander amusement wordt ge
bracht.
Wat zo'n country-zondagmiddag kost?
Het zal u verbazen, tenminste dat over
kwam ons wel. Alles wat we u hebben
opgesomd voor 25,per persoon en
kinderen tot 15 jaar betalen maar 15,
Maar we zijn nog niet klaar met de
opsomming van de nieuwigheden. Elke
middag van 12.00 tot 15.00 uur (maandag
t/m vrijdag) is er een uitgebreid lunch-
buffet, wat te nuttigen is voor de prijs
van 12,95.
Nog van start gaat een uitgebreide
catering-service. Waarvan wij u bij -
23