GOEDEN SMAAK si© jee: 'bljt js s> Het is, bij de algemeene zucht tot uitbreiding van kennis, in den eersten opslag althans, een onverklaarbaar verschijnsel, dat niet alle beminnaars en beoefenaars der fr.iaije kunsten en wetenschappen zich bekreunen om, en toeleggen op eenen goeden smaak. Van daar, dat de verrassendste wendingen, de verhevenste gedachten, welke wij uit den mond des redenaars of dichters soms mogten opvangenons koel en ongetroffen lieten; ter wijl, daarentegen, de schijnbaar eenvoudigste in kleedingde meest dagelijksche taalwelke wijhoo- rendemeenendat ook door ons zoo zoude gebezigd wordentot in de ziel schokt en treft. Jazonder die bevalligheid, die juistheid en orde, welke alleen de vrucht is van eenen goeden smaaktreft geen kunst gewrocht, hoe voortreffelijk het anders ook zijn mo ge, doel. Maar niet alleen oefent de goede smaak OTEU HET VERBAND, DAT ER BESTAAT TUSSCHEN EENEN ÈN DES MENSCHEN

Tijdschriftenbank Zeeland

Zeeuwsche Volks-Almanak / Nehalennia | 1847 | | pagina 225