Tijdschriftenbank Zeeland

HomeSearch

73 resultaten gevonden

| Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | pagina 36

Eerst worden de selderijknollen (men rekent y2 knol per persoon) met een borstel zoo goed mogelijk schoon gemaakt. Nadat ze vervolgens in kokend water met zout gaar gekookt zijn, worden ze geschild ... De selderijknollen worden met het gehakt gevuld en in een vuurvasten schotel gezet. Strooi er wat paneermeel overheen, leg op iederen gevulden knol een klontje boter en zet het schoteltje in een tame

| Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | pagina 14

hem over een maand niet meer noodig had, dat de knol ook al te oud werd en tegelijkertijd naar den paardenslachter gebracht zou worden ... ik lust heb hier te overnachten? Vooruit, rij op, haal uit die ouwe, vieze knol, wat er uit te halen is, spaar de zweep niet, kerel. Dat ik ook geen taxi te pakken kan krijgen!" Een late passagier

| Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | pagina 4

. In beide gevallen plaatsen we dadelijk een klein stokje, waardoor voorkomen wordt, dat we later bij het aanbrengen van een stevig exemplaar, de knol beschadigen. Zcodra de planten flink doorgroeien ... nachtvorst en dan is het tijd de knol uit den grond te halen. Vooraf snijden we de plant ongeveer twintig centimeter boven den grond af en steken de knol dan voorzichtig uit den grond. Ze wor den van alle

| Ons Zeeland / Zeeuwsche editie | pagina 27

Ook meiraap, of in tegenstelling met koolraap eenvoudig raap gekeeten, vormt een knol. De meiraap is op zandgronden en zandige kleigronden geen onbekende. Ze groeit daar het best en levert een ... werkelijk lekker smakenden knol. De groei moet snel zijn, dus niet te vroeg zaaien, begin of half April. Groeit ze langzaam, dar. worden de knollen voosien de zoete smaak raakt verloren. Het beste is ze ruim